Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Limuzína

09. 07. 2023
1
7
160
Autor
Jinys

Náš chlapeček, ve věku asi dvanácti let, na zasněženém parkovišti, za volantem našeho rodinného vozu Škoda 120, velmi rychle pochopil, jak vůz nejen uvést do smyku, ale také to, co bohužel mnozí legální řidiči, ke škodě vlastní i jiných neumí, ze smyku ho dostat. Jeho šťastný výraz, vždy když jsme se této kratochvíli věnovali, a až fanatické zaujetí si dodnes pamatuji.

Dovádějící automobil přilákal jednou pozdě večer, pozornost policejní hlídky.
S pokorným výrazem, jsem ze sedadla spolujezdce začal vysvětlovat, že jezdíme jen zde, na prázdném parkovišti.
Muž zákona získal patrně dojem, že jsem výstřední bohatec, kupující nezletilým potomkům pro zábavu starší automobily. S porozuměním a bez sankcí, mi doporučil:
„Já to chápu, ale kupte mu na to raději motokáru."

Jó, tehdy:
Bylo fajn.

 


7 názorů

Jinys
před 2 měsíci
Dát tip

Technická poznámka:
Můj první komentář nedáva smysl, protože je reakcí na kohosi, píšící cosi,  kdo se později pravděpodobně smazal.
P.S.
Možnost mazat / opravovat vlastní komentáře autorem, tak jak je to standardně jinde možné, by fakt technické kvalitě P. výrazně pomohlo!


8hanka
před 10 měsíci
Dát tip

vzhľadom k tomu, že som zaspala v autoškole na prvej hodine a zostala po zvyšok života nevodičom, nemôžem sa vyjadrovať po odbornej stránke...:) Postoj policajta je zaujímavý, miesto pokuty poradil, čo by bolo lepšie...


Jinys
před 10 měsíci
Dát tip

No jo, Andreina.
Vzpoměl jsem si. Pedály byly v pohodě, ale dával jsem mu ze začátku pod zadek polštář, aby lepe viděl přes volant...


Jinys
před 10 měsíci
Dát tip

Hmmm.
Možná že pánovi co hledá WC, by písmenka byla srozumitelnější pokud by text šel zařadit do kategorie: "zesebesranda". :-)
Možná je ale "chyba" ve mě, protože já jsem TO místo nehledal, nehledám a věřím, že ani hledat nikdy nebudu.

Ale i tak, všem díky za přečtení i názor.


Andreina
před 10 měsíci
Dát tip 8hanka

Myslím, že i stará škodovka je lepší než motokára, protože je bezpečnější. Můj synovec v sedmi letech projel švárovou Audinou připravenou na závody zavřenýma vratama garáže. Bohužel jsem na vlastní oči neměla možnost vidět následky, když sestřička držela svému mužíčkovi u krku nůž a vyhrožovala, že ho podřízne. Usoudila totiž, že malý Kuba je v celé věci naprosto nevinně, když klíčky v zapalovaní nechal švagr. Ještě zajímavější prý byla synovcova výmluva - auto je blbě udělaný, protože ze sedačky nedosáhl při jeho výšce na brzdu. 

Máš recht, bývalo fajn.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru