Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Skoro Haiku 10.9.2023

10. 09. 2023
3
6
125
Když se zadaří
Je hezky na srdci a
Na vše smějeme
 
Se, pocit klidu
Rozleze se myslí a
Pohoda všude
 
Bez stresu, řevu
Nástrah, záště a pastí
Dojdeš míru a
 
Poznáš, že ne vše
Je odsouzeno předem
K prohře, naopak
 
Bavme se. Koukejme
Kolem na tu pohodu
A važme si to.

6 názorů

Rhodesie
před 8 měsíci
Dát tip
Tohle je druhý Tvoje "SKORO HAIKU", který tady čtu.
 
Takže, když si propůjčím slova z Tvýho dílka, čtu to "bez stresu", věděl jsem, do čeho jdu a jsem natěšen na další... :)
 
Takže díky Ti
za zpříjemnění mého
dost na hovno dne...

Alenakar
před 8 měsíci
Dát tip

Karle,

mně tvé počínání nijak neirituje. Spousta lidí, kteří se naučí myslet v sedmnácti slabikách, si najednou myslí, že už umí bůhvíco a začnou psát jakési "haikové básně". Případů jako jsi ty tady už byly desítky. I já jsem se zpočátku chovala podobně, dnes ty své dávno smazané básničky ve formě 5 - 7 - 5 považuji za trapnou ztrátu času. Přeju ti, abys co nejdříve našel cestu ke skutečnému haiku a začal psát něco smysluplného.


balcar.karel3
před 8 měsíci
Dát tip

Tož díky za názory dámy, mě prostě baví 5-7-5, které se snažím volně dodržovat. Chápu, že ortodoxní "haikusty" to musí iritovat, ale to je mi celkem jedno. karel


Janina6
před 8 měsíci
Dát tip

Já bych si tipla, že je to z jeho strany recese.


Alenakar
před 8 měsíci
Dát tip

Karle,

dala jsem si práci a přečetla všechna tvá tzv.  "haiku", která jsi tu zveřejnil, ale žádné opravdové haiku mezi nimi nebylo.  Možná bys měl nejprve pochopit, co to haiku vlastně je, třeba si o této kategorii něco přečíst. Tady na Písmáku se můžeš poučit u Pavla Martince ( = snake_01) nebo u Katky Soustružníkové (= Můra73).


Janina6
před 8 měsíci
Dát tip Al Jal Úd

Začíná mě bavit, jak rozsekáváš verše, aby se daly napasovat do haikuformiček. Takový verš "Se, pocit klidu", to je tak strašný, až skoro osvěžující :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru