Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hledání lásky

16. 09. 2023
7
9
170
Autor
Bulvena

V zoufalství touhy po lásce

nacházím lásku v touze

nanajdu odpověď v otázce

ať budu žít jakkoliv dlouze.

 

Výsledek bitev není znám

když s životem se peru

náručí lásky však můj Pán

objímá svou drahou dceru.

 

Na konci ruce znavené 

pokojně do klína složím

navěky budu pít z pramene

lásky v objetí Božím 


9 názorů

kadeřavá
před 7 měsíci
Dát tip Janina6, Benetka

Janino věŕim ti ,měla jsem zážitek z jednoho setkáni na Velehradě prý setkáni lidí dobré vůle a musim řici ze tolik negativní energie jsem snad nikdy necítila jako tam.Pokrytce do svého života nepoušťím .Neni mi s nima dobře:-) a na to setkani,už nikdy jednou stačilo a pochopila jsem kamaráda který tehdy řekl ty jedeš na to setkání lidí zlé vůle :-)


Janina6
před 7 měsíci
Dát tip Benetka

Je to o jedinci, jako všecko. Taky znám věřící, s kterými je radost pobýt... a taky znám ukázkové pokrytce, "vystavují na odiv" a v soukromí se chovají bezohledně. V rodině mého muže se pořád hledal viník... strašilo se božím trestem... zakazovalo a nutilo... Manželovi trvalo mnoho let, než se zbavil traumatu z Vánoc... Kdo chce šikanovat, zneužije k tomu i náboženství.


kadeřavá
před 7 měsíci
Dát tip Benetka

Philo víra není o tom ,že lidi chodí do kostela,moji nejlepší přátele jsou věřící a není jich málo.Jsou to ti nejcharaktnější lidi co znám.A vymyté mozky nemají ani náhodou.Jeden z nich je i v Genu národa.


Antonín Bogar
před 7 měsíci
Dát tip

Tip.


Philogyny
před 7 měsíci
Dát tip Benetka, Janina6

Já jsem na lásku boží alergicá. I na církev. Jsou to bezohlední zloději, co lidem vymývají mozky. Sousedka, co chodí do kostela a ohání se Bohem jako přilbou, okradla starou paní, co bydlela vedle nás. Chodili jsme jí sekat trávu a pomáhali. Pak se na ni nalepila v kostele. Dostala z ní dům za symbolckých pár korun, stará paní neměla ani ponětí o cenách nemovitostí. Když jí to řekli, bylo pozdě. Nás derou za nájemné za pastviny. Skupují zemědělce a půdu. Po pravdě z nich mám strach.


Benetka
před 7 měsíci
Dát tip

Pěkné.

Oprav si nanajdu - nenajdu


Janina6
před 7 měsíci
Dát tip Benetka

První sloka se mi moc líbí - ty paradoxy k životu patří... Zbytek je taky pěkný, jen nenám ráda takové skoro pohřební vzdychání. Jsem pro co nejplnější život ještě za života - včetně lásky...


Bulvena
před 7 měsíci
Dát tip

Díky, je to pro moji trápící se  kamarádku


Diana
před 7 měsíci
Dát tip

Přeji, aby ti to vyšlo přesně tak, jako ve tvé pěkné básni. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru