Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kupředu levá

17. 06. 2002
2
0
1042
Autor
Agony

 

Vyhrála nám levice,

jsem z toho fakt smutný,

zřejmě útěk za hranice

bude nyní nutný.

 

Místo aby Grebeníček

makal s otcem v Jáchymově,

směje se jak večerníček

jak na Primě, tak na Nově.

 

Státní dluh, to už je cvalík,

nemůže se ztratit,

a za dnešní socdemáky,

 budou děti platit.

 

Co mi tedy dneska zbývá,

Asi půjdu na konto,

A pak stejně jak Romové,

Odletím směr Toronto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Agony
29. 06. 2002
Dát tip
Čajke: díky, ale nepřeháněj, prostě pravda, no:)

Čajke
19. 06. 2002
Dát tip
geniální!!!*

Gastarbajtr
19. 06. 2002
Dát tip
ano, mír...:-))) politika je svině a já se nechci zase rozčílit...:-)

ivana
18. 06. 2002
Dát tip
večerníček je dobrej

Krel
18. 06. 2002
Dát tip
hm,..radši nic, politika je svině...

poblito
18. 06. 2002
Dát tip
mohlo to být i horší...*

Agony
18. 06. 2002
Dát tip
Gastarbajt: neomlouvej se, mě to taky rozčiluje:))))), vždycky si se známýma vjedeme do vlasů (obrazně:)))). Ale to co píšeš, to není berná mince - je to přesně ten populistický tón, který zaznívá z TV, který si přečteme v novinách (viz. kampaň o vile ve Švýcarsku). Každej řekne, Klaus=zlo, ale nedokáže pojmenovat konkrétní problémy. To, že Klaus připravil o práci tisíce lidí je blbost, čirej populismus. Ono je to tady strašně oblíbené, chodit okolo horké kaše a neschopnost vyjádřit se konkrétně. Je to spojeno také s tím, že když chybí fundované znalosti, utíká se často ke generalizování. Dneska v MF vyšel v rubrice ekonomika článek o tom, jak se vyvíjí státní dluh. Možná tě to překvapí, ale za vlády socanů vzrostl oproti roku 1996 o polovinu. Je sice hezké, že budujeme sociální stát a pomáháme potřebným, ale kdo to zaplatí, to už pana Špidlu nezajímá. Tomu se říká Nezodpovědnost. No nic, mír:) Krel: asi tak poblito: chce se mi říct Pelclovské A bude hůř...., nechci být falešným prorokem, ale vypadá to na prvního komunistu ve vládě od roku 1989 - chtějí křeslo místopředsedy!!! a náš milý mašinfíra Standa Grossů v tom najednou nevidí problém. Nezbývá, než zopakovat název téhle mojí pitominky: Kupředu levá!:(

Gastarbajtr
17. 06. 2002
Dát tip
Kohopaks volil? pana profesora? :-)

misak
17. 06. 2002
Dát tip
Ti nevim ceece... je to takove kulhave, chtene a vubec, pro radost???

vrrr
17. 06. 2002
Dát tip
stačilo, kdybys napsal, že nesouhlasíš s politickou situací v ČR. Možná by to bylo trošku poetičtější, než ty tvé veršovánky.

Agony
17. 06. 2002
Dát tip
Dabi: jo, ale někdo to dělat musí:) Gastarbajtr: ano, pana profesora, člověka, který má u mě velký kredit. Mimochodem, i komentátor AP Peter Green v komentáři povolební situace v ČR napsal: "Klaus mi bude chybět".... Myslím, že by šlo dohledat důvody, proč to dopadlo tak, jak to dopadlo. Pomineme-li prohospodaření závěru kampaně, velký podíl na tom mají média, zejména TV Nova (paradoxní, že? Železný s Klausem jsou přeci na jedné lodi). Když si například vezmeš vystoupení Klause v Kotli, kde byl vystaven mase dementních umaštěnců s hřebenem v kapse, který zkrátka nedokážou pochopit, že ekonomická stabilita podniku v kapitalismu stojí na úplně jiných základech než v socialismu, a jim skvěle sekundující Míše, která si tam chodí jen pro kytky a obdivný řeči svých příznivců, pokládá populistický otázky bulvárního charakteru, který publikum sebraný kdovíkde vždy rádo zatleská. Jsem nasranej, ale beru to s humorem, snad jen, že to "dílko" ani moc s humorem brát nelze, protože asi nezbyde, než se tak zachovat:)))))))))))) misak: taková ironie, no vrrr: To, co stačilo, či nestačilo, o tom si rozhodnu sám. Snad ještě můžu a snad ještě budu moct:). Kdybych pouze napsal zmíněnou tezi o politické situaci, vypadalo by to asi jako reakce Gastarbeiterovi. Je to poetičtější? :)

Gastarbajtr
17. 06. 2002
Dát tip
Agony: pro mě je pan "profesor" jenom tragická postava v české hře na demokracii. Co dokázal za ty léta, co byl ve vládě? Dokázal jenom společně s dalšími "politiky" totálně zplundrovat naší zemi, zdevastovat těžební a hutní průmysl...připravit o práci tisíce lidí...a Ty se pak divíš, že v Kotli na něj lidi nadávaj? ještě díky Bohu, že se tomu fanatikovi Římanovi nepovedlo zprivatizovat (tudíž zničit) České dráhy. Vítězství ODS by bylo pro tento podnik konečnou stanicí... Záměrně jsem napsal profesor v uvozovkách...jeho docentská práce se záhadně ztratila...lépe řečeno ji nikdo nikdy neviděl... Beztak je Klaus jen plodem minulého režimu....jakpak by se asi v té době dostal na studie v Belgii? hmmm...:-)

Gastarbajtr
17. 06. 2002
Dát tip
...promiňte všichni....vždycky se hrozně rozčílim, když se najede na politiku....

Dabi
16. 06. 2002
Dát tip
Hnufná politika!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru