Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kolonka

09. 01. 2024
4
8
110
Autor
T(h)omík

Možná teď škrtá Bůh mé jméno v kolonce

dělí mě poslední minuty od konce...

Cítím se nejistý; dostal jsem tuny rad

o tom, jak má se žít a žádnou jak umírat.


8 názorů

Safián
před 4 měsíci
Dát tip

T(h)omíku, ani já nemyslel svou připomínku zle. Naopak. Překvapil mě použitý rozměr verše i jeho zvládnutí. Co se týká mých veršů. Po svém odchodu z Písmáka jsem tu nechal jeden epigram. Visel tu 14 nebo 15 let. A před třemi lety jsem tu přidal pár básniček. Právě proto, abych nebyl nezdvořilý. Jinak publikuji nerad. Všechno jsem smazal nedávno. Byl jsem na odchodu, který se nakonec trochu prodloužil. Měl jsi tedy dost času se se mnou seznámit. Já o tobě věděl. Ať se ti daří.


T(h)omík
před 4 měsíci
Dát tip

Safiáne, tys nepochopil hlavní sdělení. Marian67 mi sem nic nekomentoval, ale ty ano. Proto bych čekal nějaké tvoje vlastní dílo, pokud chceš rozdávat rozumy, ne odkaz na někoho jiného. Jenomže tvůj profil je úplně prázdný. Těžko pak můžeš očekávat vstřícnou reakci.

Noticka: u všech svých příspěvků zaklikávám položku "Autor nestojí o hlubší kritiku". Dříve se tahle poznámka zobrazovala přímo u dikuze, v novém Písmáku to možná ještě není vychytané. Nechci proto vyvolávat zbytečné hádky. Jen na tuhle okolnost přátelsky upozorňuji a přeji vše dobré. K původnímu tématu: O chybějící slabice jsem samozřejmě věděl, ale pro kontext mi přišlo lepší drobné porušení rytmu obětovat.


Safián
před 4 měsíci
Dát tip

T(h)omíku, přečti si básničku "nanebevstoupení" od Mariana67. Není  o tobě?


Janina6
před 4 měsíci
Dát tip

Fajn, takový hořký úsměv. Jen mimochodem, na to, aby člověk spočítal slabiky ve verši, nemusí být přece kritikem. Jako písnička by to bez toho "a" bylo dokonalé. 


Nami 99
před 4 měsíci
Dát tip

Jestli budeš umírat poprvý, tak to máš blbý. Nemáš ještě žádnou zkušenost.


T(h)omík
před 4 měsíci
Dát tip

Norsko: Nuseláček tady pod kopci Jeseníků nemáme, ale jistě bychom našli důstojnou náhradu :-)

Safián: Výborně. Uvažuji o zřízení speciálního šuplíku pro kritiky, kteří sami nepublikovali jediné vlastní dílo, aby prokázali relevanci svých názorů. Budeš v něm jako první. Gratuluji.


Safián
před 4 měsíci
Dát tip Janina6

V posledním verši po rozluce po šesté slabice je navíc "a". Verš má tak má oproti předchozím, dvanáctislabičným, třináct slabik a pokažený rytmus.


Norsko
před 4 měsíci
Dát tip

Nuseláček ? Ten je oblíbený 

:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru