Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O zvláštním chování

01. 02. 2024
9
5
130
Autor
Danny

Stala se mi taková příhoda. Šel jsem z práce přes obchodní centrum a automatické dveře, které se normálně otevírají, se mi nechtěly otevřít. Zalomcoval jsem dveřmi vedle, které bývají zamčené a ty mě naopak pustily. Druhý den jsem opět po práci přicházel k centru a vidím, jak se někomu jinému dveře opět neotevírají, protože fotobuňka z nějakého důvodu pouští jen ty, kteří jdou z obchodního centra ven a ne do něj. Přijdu tedy tam a lomcuji se dveřmi, které mě včera pustily: a jsou pro změnu zamčené. Přichází pán a radí mi: "jděte těmi otevřenými dveřmi": vidím ty "zlobivé", které mi včera nešly a které jsem před chvílí viděl, že se někomu neotevírají, normálně otevřené jako by se nechumelilo a pán se divil, že jimi nejdu a asi mu přišlo moje chování trošku zvláštní.
Závěr: lidé někdy dělají divné věci a vy se můžete divit, proč je dělají. Ale většinou (nebo alespoň někdy) tyto z vnějšího pohledu divné věci jsou z nějakého naprosto "nedivného" důvodu, souvisejícího s historií dané osoby, která je vám skryta.


5 názorů

Rhodesie
před 3 měsíci
Dát tip

Neměli bychom hodnotit jednání člověka,  aniž bychom znali jeho pohnutky.

 

Líbí se mi přísloví: "Nesuď člověka,  v jehož teniskách jsi neušel aspoň tisíc metrů.".


Andreina
před 3 měsíci
Dát tip

Že lidé dělají ne občas, ale často divné věci se už dávno nedivím. Dokonce ani u sebe. 

 

(Danny, mrkny na pravopis)


Kočkodan
před 3 měsíci
Dát tip

Snad se nechovám divně, když se komentátorsky ozývám, že mě tvoje do dílka přetavená příhoda zaujala. ;-)


Alenakar
před 3 měsíci
Dát tip

Je možné, že některé fotobuňce se prostě nelíbíme. Tip.


Jamardi
před 3 měsíci
Dát tip

To je pravda. A lidé, kteří viděli něco divného, o tom mluví, protože je to zajímavější než mluvit o tom, co je běžné, nejlépe si ještě něco přidají, aby jen neopakovali.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru