Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

lopata

01. 02. 2024
8
14
150
Autor
že

tak jak moje myšlenky padají ke dnu

konce jsou někdy lepší než začátky
 
 
den začal jako každý jiný, dal jsem si tři nebo čtyři pivka a začal se těšit do práce, před rozedněním jsem stihl ještě dvě pivka a několik cigaret, dnes bude dlouhý a slunný den a já mám před sebou lopatu a nezpracovaný materiál, nikdo po mně nic nechce, tak beru lopatu a začínám rovnat terén, dělám to celý den, ani nevím, proč neuteču někam k počítači nebo televizi, příště řeknu, že je mi špatně, ne, lopatu mám docela rád, kdyby mohla mluvit, tak by jistě měla plnou hubu práce a přitom, ale škoda mluvit, ta mě tak vytáčí, nesměj se tak blbě ty lopato jedna

14 názorů

Zeanddrich E.
před 3 měsíci
Dát tip

 

((...mezi vojákama tam při cestě ze šichty (etc.)  panovaly (mimo jiné) hlášky typu - nezáviďme holkám; sice nemusí na vojnu - ale zase mají ty porody...! :) :) ))

 


Zeanddrich E.
před 3 měsíci
Dát tip Benetka

Tak to jsem byl také já, každý den od hlavy k patě pogumovanej... :):) - Měli jsme tzv. čistou a špinavou šatnu :), ..., denně jsme se myli téměř hodinu :), ..., ve špinavé šatně nám pogumované montérky samy stály ve skřínce... :):) .

(( ...)).

Někdo možná neví, že do nových pneu se na jemno mele, a pak i vaří stará guma -  a ta se zpracovává právě na té tzv. regeneračce... .

Podmínky práce: šílenej rachot (i pod sluchátkama) baťových drtičů a mlýnů ze 30. let (nedoslýchám od té doby na jedno ucho) + vibrace strojů i celé haly, ..., šílenej zápach (cca pět prvých dnů, pak si člověk zvykne), ..., gumový a kordový prach všude ve vzduchu (při větší koncentraci občas vybuchuje - barumácké hasiče jsme proto hned vedle v areálu); musí se tudíž stále mocně větrat - z toho plyne, že v létě je v halách horký vzduch z betonového nádvoří, ..., v zimě zase hrozná zima... :) )

(( ...)).

Tam civilové chodili (téměř pouze) za trest; - já jsem tam byl 15 měsíců  jako novodobý PTP... :):) ((po převratu nás předčasně pustili...)).  


Rhodesie
před 3 měsíci
Dát tip

No tak to už je rodina...   :)


Rhodesie
před 3 měsíci
Dát tip Benetka

Tvůj vztah s lopatou není ničím neobvyklým, co se vztahů týká - jsou chvíle, kdy ji miluješ a chvíle, kdy ji nenávidíš...    :)

 

Pobavilo!

 

 


Zeanddrich E.
před 3 měsíci
Dát tip Benetka

... .

(Zažil jsem kolegu v Barum Rudý říjen Otrokovice, který se chlubil tím, že už čtyřicet let dělá na jednom místě tu samou práci - na tzv. regeneračce u lopaty... ).


Janina6
před 3 měsíci
Dát tip

;)


lastgasp
před 3 měsíci
Dát tip

vůbec se nedivím že se lopata směje


Benetka
před 3 měsíci
Dát tip

SMĚJU SE TU TOMU ŽE?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru