Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

To jsem se dočkala!

21. 03. 2024
7
10
94
Autor
Jamardi

To jsem se dočkala! Náš pes Brit byl zvědavý a rád pozoroval, co kdo dělá. V kuchyni se navíc snažil, aby maminka věděla, co mu moc chutná. Nepříjemné bylo, že se pletl pod nohy a hrozilo, že o něho zakopne někdo, kdo bude mít něco horkého v ruce.

Nevím, co maminka toho dne dělala, ale byla nervózní a podrážděná. Já jsem zrovna šla s prádlem do sušárny a tak mně řekla:
„Vezmi Brita s sebou!“
„Proč? Co tam bude dělat?“ řekla jsem já.
„Co ti to udělá? Projde se, podívá se do sušárny, ještě tam nebyl! Brite, že se chceš podívat, jak Anička věší prádlo?“
Brit se střídavě díval na maminku a na mě s otázkou v očích, že by chtěl dovysvětlení.

„Tak pojď,“ pobídla jsem ho, aby za mnou vstoupil do výtahu.
Šel. Plný očekávání, co se bude dít a navíc překvapený tím, že není na vodítku.

Prádlo jsem pověsila. Brit bedlivě pozoroval každý můj pohyb. Když jsem mu řekla, že jdeme zpátky, potěšilo ho to. Pomyslela jsem si, že ho mrzelo, že se věšení nemůže osobně zúčastnit.

Vrátili jsme se do bytu. Brit se rozhlížel na všechny strany a hnal se ke svému pelechu a pohledem ho kontroloval. Babička se smála: „Kontroluje, jestli tam má deku! Chtěl by vědět, proč jsi ho odsud vystrnadila. Panečku, ten má za ušima!“
Byla tam.

Musím vysvětlit, že deku si vždycky hlídal. Bránil ji jako svůj majetek, sledoval, co se s ní děje při každém jejím přemístění do koupelny nebo na balkón.

„Já myslím na jeho dobro a on mě podezírá, že jsem mu chtěla sebrat deku,“ ozvala se dotčeně maminka z kuchyně. „To jsem se dočkala!“


10 názorů

Jamardi
před měsícem
Dát tip

Kdo ví, jak to je? :)


Zeanddrich E.
před měsícem
Dát tip

... .

(Jarmilo, zažil jsem dokonce lidi, kteří - dle budhismu? - věřili, že v těle jejich psa jejich bývalý soused, ..., či jinej známý či neznámý člověk... :) )


Jamardi
před měsícem
Dát tip Zeanddrich E.

Romane, ti, co umí dobře komunikovat, jsou ve velké výhodě. Babička měla psa, který sice dával radost, že nás vidí, ale když jsme byli venku, tak si dost hleděl svého. Byl to pes, který byl venku v boudě. Ale byl velice šikovný v manipulaci s dekami, uměl si je upravit, aby mu to vyhovovalo. Jednou jsme se na něho dívali, jak si s tím umí rychle poradit. Brit šikovný nebyl nebo se mu nechtělo namáhat se s tím, on si zakňučel o pomoc. Ale máš pravdu, že ti, co umí lépe komunikovat, jsou bližší. Děkuju :)


Zeanddrich E.
před měsícem
Dát tip

Jo, někteří pejsci jsou víc než jen zvířátko... :)


Jamardi
před měsícem
Dát tip

Lukáši Rohatý, trojorte, díky :)


Jamardi
před měsícem
Dát tip Zeanddrich E.

Evženie, Brit byl pes v bytě, tak měl hodně možnost se cvičit, co se týče slovní komunikace. Jemu to šlo mu to dobře. A je to jako u lidí, něco jde lépe a něco hůře. Děkuju :)


Evženie Brambůrková
před měsícem
Dát tip trojort, Zeanddrich E.

Pes je člen rodiny a není to blbec a rozumí. Jen to občas nedá najevo.


Jamardi
před měsícem
Dát tip

dievča z lesa, máš šikovného psíka :) Děkuju :)

Luboši, až rozbalíš, tak vidíš. :)

Milane, Alegno, děkuju :)


Kočkodan
před měsícem
Dát tip

Jsem rád, že jsem se dočkal úsměvného závěru. Mně název evokoval něco nepříjemného.


dievča z lesa
před měsícem
Dát tip Zeanddrich E.

psík nepotrebuje mnoho ... a myslím, že ocení, keď pán rešpektuje tie jeho maličkosti ... ten môj starček mi občas dáva na vedomie, aby som mu peliešok presunula na slniečko***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru