Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TD - Splněná přání potěší

24. 03. 2024
8
13
115
Autor
Jamardi

Z mlhy přicházejí hodní psi a nesou naše smutky.

 

Splněná přání potěší.

Vyprávět o tom by mohl náš pes Brit a naše sousedka. Když k nám přišel jako štěně, babička byla někde pryč a on se nechtěl smířit s tím, že má být dopoledne sám. Vytrvale vyl. Sousedka měla v té době migrénu a nesnesla to, tak si donesla židli k našim dveřím a tichým hlasem na psa mluvila. Musela tam sedět celé dopoledne, jedině tímto způsobem ho udržela v klidu.

Ovšem není hlas jako hlas. Nedávno jsem se dozvěděla, že asi stále pracuje podvodnice B. Je to už více než deset let, co jsem jí málem naletěla. Po první informativní schůzce, kde všem řekla, že mají dobře připravený plán, budou potřebovat více pracovníků a samozřejmě všichni se budou muset snažit, ale konkrétně o té práci nebude mluvit obecně, protože se jedná o různorodou práci, mají vážní zájemci zavolat a domluvit si schůzku, se tito pak dovídali, že musí zaplatit zálohu. To jsem se dočetla na internetu, když jsem z první schůzky přijela moc dobře naladěná a chtěla jsem si ověřit, jak skvělá je to firma. Nedávno v televizi vysílali reportáž o úplně stejném podvodu ve stejném kraji. Neviděla jsem to, jen jsem o tom slyšela, takže nemohu říct přesně, že se jedná o tutéž ženu. Reportérka ji navštívila doma a v její předsíni zastihla další zájemkyni o pracovní pohovor. To mně připomnělo několik mladých lidí oblečených v horkém letním dni do saka a vykazujících známky trémy, kteří se před deseti lety zajímali o práci se mnou. Podvodnice byla klidná a přirozená, s příjemným hlasem, slušně, ale pohodlně oblečená, působila, že má všechno pod kontrolou. Protiklad nervózních personalistů, kteří hledají problémy.

Toužebným přáním některých lidí je dnes i mít šikovného a pečlivého zubaře, který pracuje pro pojišťovnu. Nebo najít řemeslníka, který nebude dělat celou střechu novou, jen ji opraví. Když se objeví, jsou jako andělé vystupující z mlhy.


13 názorů

Jamardi
před 4 týdny
Dát tip

Romane, děkuju :) Sousedka byla skvělá, až teď mě napadá, že mohla jednat úplně jinak. Na rozumné lidi si ráda zvyknu a beru to jako samozřejmost.


Zeanddrich E.
před 4 týdny
Dát tip

(Proč mně občas nechodí avíza...?).

... .

Jarmilo, je to hezké a pravdivé, ale i smutné (zaujala mne konstruktivní sousedka ( - řešila vše asi nejsmírnější možnou - a přitom i účinnou cestou... :) )


Jamardi
před měsícem
Dát tip

Biskupe, děkuju :)


Jamardi
před měsícem
Dát tip

Philogyny, není to lehké.

Luboši, sveřepé a zavilé je komické do té doby, než se dotyčný stane přímým účastníkem. :) Byl například jeden, ten si pouštěl v noci nahlas moderní hudbu, po stížnostech, které mu přednášel hlavně domovník důchodového věku, začal pouštět v noci nahlas operní hudbu.

Alegno, děkuju :)


Kočkodan
před měsícem
Dát tip trojort

„Vytrvale vyl“ mi připomnělo diktát profesora Hrbolka. (Sveřepí šakali zavile vyli...)


Philogyny
před měsícem
Dát tip trojort

Moc se mi líbí začátek povídky. Viz Janina. A pak ten konec. Zbytku textu moc nerozumím, ale podvodníci jsou dneska všade. Já pravidelně vyhazovala svědky Jehovovy s tím, ať začnou dělat jako každý člověk.  Se zubařem jsem byla v Jiříkově vidění vloni. Udělali mi jeden rentgen, než vešla do ordinace. Další v ordinaci. Pak mi bylo sděleno, že pojišťovna už ne.... Zub mi neopravil. Že korunka a tak...zaplatila x tisíc za ty rtg a šla. Už jsem se tam nevrátila. Zatím... 


Jamardi
před měsícem
Dát tip

Janino, nic jiného jí nezbývalo. Říkala, že ven nešla, protože pohyb jí dělal zle. Doufala, že s tím přestane, ale ne, to se povedlo až později. :) Dík :)


Janina6
před měsícem
Dát tip trojort

To je hezké, pojala jsi to téma ze zajímavé strany... Líbí se mi hlavně to vyprávění o Britovi a sousedce - jak mu vlastně pomáhala, a zároveň tím pomáhala sama sobě.


Jamardi
před měsícem
Dát tip

Nami, 8hanko, děkuju :)

8hanko, máš pravdu.


8hanka
před měsícem
Dát tip Gora

splnené priania potešia, no sú aj výnimky...ale o tom niekde inde...

každý máme tie svoje želania, záležia  od situácie, zdravia, veku...niekedy mi je ľúo, že mnoho mojich snov zostalo len snami, inokedy si hovorím, škoda, že sa niektoré splnili:-) Posledné roky je to najmä o zdraví a dožití v pokoji...ale aj smiechu a radosti...


Jamardi
před měsícem
Dát tip Zeanddrich E.

trojorte, Ireno, děkuju :)

Velká z pohledu toho, komu něco chybí, z pohledu jiných se to tak nemusí zdát.


Gora
před měsícem
Dát tip Zeanddrich E.

Opravdu, velká a skoro nesplnitelná přání:-)

Ráda jsem četla, díky za pěkný příspěvek, Jarmilo.


trojort
před měsícem
Dát tip

to jsou velká přání


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru