Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

/wiki/Quirk (1.)

04. 04. 2024
0
0
27
Autor
tak-ma-byt

 

Quirk

Zvláštnost (Kosei?, doslova "individualita"), dříve známá jako meta schopnost (Inó?, doslova "mimořádná schopnost"), je nadlidská schopnost, kterou může člověk mít.
Kromě toho, že jsou pro každého uživatele jedinečné, jsou Quirky roztříděny do několika kategorií.
Uživatelé Quirků jsou také omezeni na rozvoj pouze jedné schopnosti a nemohou tak přirozenou cestou dosáhnout žádné jiné.

 

Prehistorie

 

První známý Quirk.

Prvním známým případem člověka se superschopnostmi byla terénní sexuální pracovnice, která se později stala matkou dvojčat All For One a Yoichi Shigaraki.

Její quirk byl Kopínaté kosti , ale projevoval se pouze jako ztvrdlé výrůstky na levé paži. Zemřela při porodu u břehu řeky, její životní sílu vysál plod All For One, aniž by o své schopnosti kdy skutečně věděla.[1]

Rok po narození jejích synů se jako první oficiálně zaznamenaná superschopnost projevilo novorozeně ve městě Čching-čching v Číně, které mělo schopnost vyzařovat ze svého těla světlo.

Po tomto jevu se u mnoha lidí po celém světě začaly projevovat různé druhy superschopností,[2] a to nejen při narození, někteří lidé projevovali známky schopností i v pubertě. Tyto schopnosti se začaly označovat jako "metaschopnosti".

 

Příčina tohoto jevu není známa, jedna výzkumná skupina, která se touto záležitostí zabývala, vyslovila hypotézu, že byl způsoben rozšířením dosud neznámé nové nemoci, kterou přenášely myši, zatímco jiní zastávali teorii, že se vlastně jedná o přirozený vývoj lidské rasy.

Nicméně do dnešního dne neexistují žádné přesvědčivé důkazy, které by některou z těchto teorií podporovaly[3].

Výše zmíněná výzkumná skupina oznámila veřejnosti, že lidé s metaschopnostmi jsou podskupinou lidstva s novými genetickými faktory.

 

Výskyt quirků přivedl společnost do chaosu. 

Úsvit této výjimečné éry byl poznamenán rozpadem společnosti způsobeným

1/ náhlým přílivem zločinců, kteří se díky svým nově nabytým "superschopnostem" stali silnějšími,

2/ předsudky obyčejných lidí vůči nové menšině.

Oznámení vědců se tedy ukázalo jako neuvážené a předčasné, protože toto prohlášení rozdělilo lidi a způsobilo nárůst chaosu. Proto v důsledku povstaly skupiny bojující proti metamanům, s cílem vyhubit lidi s nadbytečnými schopnostmi.

Exemplář Luminiscenční dítě využil své slávy prvního zaznamenaného nadčlověka a pokusilo se shromáždit stoupence, kteří hlásali návrat k mírové a stabilní společnosti. V jednu chvíli měli 10 milionů stoupenců, ale později byli ze žárlivosti na veškerou pozornost a obdiv, kterého se jim dostávalo, zavražděni zlotřilým nadčlověkem, který byl později znám jako All For One, Všichni za jednoho[1].

Když v důsledku vzniku a postupné expanze metaschopností nastal chaos a nepokoje, rozhodli se obyčejní civilisté vzít věci do vlastních rukou, aby ve společnosti udělali pořádek, a tak se objevili první "Hrdinové" v podobě Vigilantů, čímž začala éra Vigilantů[4].

 

Translated with DeepL.com (free version)




Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru