Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

/wiki/Quirk (2.)

04. 04. 2024
0
0
15
Autor
tak-ma-byt

 

Z tehdejších klanových polemik

Jiří Šodek Iveta Rousová Quirk je skvělý žánr, mám to rád. Snad u Vás, Iveto, ale nejsem v podezření, že i "queer"..

Miluše Mladějovská Iveta Rousová Víte, že to je tak vysoce okrajová záležitost, že se o něm nezmiňuje ani google? Nemůžete očekávat, že by někdo z místních o tom vašem žánru quirk, kterým vy asi naplno žijete, něco věděl . Tož tak asi.

Jiří Šodek Miluše Mladějovská Paní Mladějovská, každé malé dítě ví, co je "quirk"... Ale o paní Ivetě Rousové víme svoje! Ocitla se ve vážném podezření, že je i "queer"!

 

 

Prehistorie

 

The era of Vigilantes. 

Éra mstitelů.

V tomto období se stala osoba známá všem jako All For One, Všichni za jednoho, symbolem jednoty ve společnosti. 

Využíval své vlastní Metability k tomu, aby odebíral i jen pouhé náznaky Metaschopnosti těm, kteří o ně nestáli, a dával je takovým, kteří se o ně hlásili.

Jeho činy, pod záminkou navrácení společnosti do předchozího stavu lidskosti, kdy ve skutečnosti shromažďoval stoupence, kteří mu byli loajální, mu umožňovaly jednat ve prospěch jeho záměrů více nežli skrytě.

Dnes bychom řekli: quirkově.

 

Proto se kvůli jeho skrytým pohnutkám[5] radši ani sebeméně nevyjadřoval například k úrovni vládnoucích po okolí vrcholu kopce nad největším městem zvaném povýtce nevraživě Hradčama.

 

Bezpodmínečná láska matky vedla ke vzniku pojmu "Quirk".

Kdysi, možná  ještě v čase původních Hradtcham, se Ženě narodil syn jménem Chikara Yotsubashi.

Když Chikara vyrůstal, musel čelit spoustě diskriminace a urážek kvůli tomu, že projevoval schopnost Meta.

Jeho matka ho podporovala a pro okolí tvrdila, že synova Meta Schopnost je "jen jeho Quirk".

Ačkoli v té době bylo jejími sděleními opovrhováno a v důsledku tato pasivita dokonce vedla k její vraždě, o desítky let později se "Quirk" stal nejběžnějším termínem pro takové Meta Schopnosti a ona se zpětně obdržela čestný doktorát jisté prestižní univerzity a stala se prostřednictvím bájí do věčnosti známou jako Matka Quirků[6].

Rovněž jako těchto Pramáti.


Jak se místní společnost postupně přizpůsobovala novému stavu, policejní síly navigované ke kompetencím z Hradtcham přešly k upřednostňování příkazů k vedení a udržování statusu quo, a proto se rozhodly nepoužívat Quirky jako pouliční zbraně. 

Aby však byla zaplněna tato dílčí mocenská mezera, začala existovat profese uživatelů Quirků bojujících se zločinem, kteří se sami pro sebe začali postupně pro sebe nazývat Pro Heroes.

S prvními zmínkami o téhleté obyvatelské iniciativě se setkáváme v Tokiu, posléze na území distriktu Rhode Islandu v USA.

 

Zmíněné změny způsobily, že Vigilantes se nadlouho neuchytili a pomalu zmizeli za kulisami dějin.

Jejich právo povolující používání Schopností, které mohly tak snadno zabíjet, však bylo zpočátku velmi kritizovaným rozhodnutím, ale nakonec bylo přijato jako zcela legitimní povolání.

Tyto postupné změny legislativních ustanovení se staly známými jako "příchod mimořádných pravomocí"[7].

 

Translated with DeepL.com (free version)

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru