Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Posedlí sexem?

20. 06. 2002
1
0
843
Autor
Akte

z aristokratické ložnice „Doufám, lady, že mi porodíte syna, nerad bych tyto směšné pohyby opakoval.“

…jako anekdota snad, ale ve skutečnosti? Kdepak, realita je téměř u každého zkoumaného pokusného objektu diametrálně odlišná. Z provedených průzkumů (tedy z vyprávění – vlastní zkušenosti jsou v této otázce k ničemu) bylo zkonstatováno, že devět a půl z deseti sledovaných případů stráví 99% svého času od změny hlasu v pubertálním věku do změny hlasu ve věku stařeckém přemítáním, kde, jak, s kým a kde potom a jak a s kým posléze.

 

A důvod? Důvod je jednoduchý a zároveň překvapivý, čili oni za to vlastně nemohou. Vše musíme hledat v jediném záznamu celistvé bytosti – genetické výbavě. Matka příroda ve své moudrosti a předvídavosti vybavila všechny samečky každého druhu zvláštním instinktem, genem nebo puzením, říkejme tomu jakkoli, výsledek je vždy tentýž. Zanechat Tady Svoje Kvality. Jakási forma touhy po nesmrtelnosti.

 

Snížíme-li hladinu významnosti při zkoumání, můžeme dále vyvodit jeden nepříliš lichotivý závěr - samečkové jsou zde v drtivé většině případů jen od účelu další reprodukce, poté už můžete jít spánembohem kamkoli vás srdce táhne, popřípadě snad být alespoň trochu užitečný třeba jako potrava po namáhavém výkonu, avšak tyto další doplňkové funkce nacházíme již jen volitelně, případ od případu.

 

A toto naprogramování duševní nachází i svůj odraz v rovině fyzické, neboli vítězí ten, kdo má nejzářivější barvy, dokáže nejhlasitěji troubit nebo jen prostě řvát na lesy, ten, kdo má největší paroží anebo nejvypracovanější svaly.

 

I člověk se svou příslušností k fauně neunikl tomuto fenoménu. A tak lidský sameček maje na mysli každý den od rána do večera „jen to jedno“, bombarduje svou samičku různými žádostmi o vyslyšení, nabídkami kvalitního sexu, pobídkami k milostným hrátkám anebo v zoufalství už jen intimními otázkami ohledně zálib v polohách, praktikách, představ a jen mužský-vědí-čeho ještě. Jediný rozdíl mezi nimi spočívá v míře, ve které se k tomu doznají, odvozeně jejich mazaností. Je paradoxem, že aby dostáli svého, musí před samičkou předstírat, že na výměnu genetických informací vůbec ani nepomysleli a že procházky Stromovkou okořeněné troškou nevinného držení ručky své vyvolené dokonale naplňují jeho představu vrcholného blaha.

 

 

 

závěr:

Špatná zpráva pro svalovce, nedávný výzkum kolegů z univerzity v Hartingsu odhalil, že ženy dávají přednost šarmantním zábavným intelektuálům před vypracovanými naolejovanými „nařachánky“. Výzkumný tým se může s tímto závěrem s klidným svědomím plně ztotožnit.
S, jak to myslíš "posedlost sexem neni tak uplne cizi ani "romantickym" polovickam lidstva"? Pokud jsem si stačila za téměř 30 let své pozemské existence všimnout, je to přesně naopak, než se obecně tvrdí! Stačí se podívat na starý český filmy, už tam to je! Adina Mandlová chce, Lída Baarová taky, kdo nechce a brání se je Raoul Schránil nebo Oldřich Nový! Když se rozhlédnu po svých známých, vidím samé štvankyně sexu a (většinou) upracované, unavené chlapíky, kteří po celodenní dřině na obživě rodiny musí ještě obhospodařovat ženštinu...

S
21. 06. 2002
Dát tip
Monty - ano, presne tak jsem to i myslel, prave proto je "romanticky" v uvozovkach. Problem je pouze v casovani - pokud vim, tak se uvadi, ze krivka sex-appealu u muzu postupne klesa od 18-24 roku, kdezto u zeny naopak roste az do cca 35-40! let, coz muze vezt k vaznym disharmoniim - a to nejen v Akte popisovanem modelu +-21 - +-25, ale predevsim pozdeji +-41 - +-45, kde se role mohou dramaticky otocit! Presto znovu dodavam, ze clovek je tvorem nejen darwinistickym a tedy zivocisnym, ale i dusevni a duchovni bytosti.

Nuitík
21. 06. 2002
Dát tip
oooo, zajímavážto debata....

Nuitík
20. 06. 2002
Dát tip
pěkně napsané :o) ten prolog je supr :o))))) dám tip

Aki
20. 06. 2002
Dát tip
feministko :o)

S
20. 06. 2002
Dát tip
Pokud jde o Darwinismus, potom je treba se podivat opravdu i na zeny stejnym uhlem pohledu - zena ma svych 50% genu vzdy jistych :), co vsak je nejiste, je otec vychovavajici jeji deti. Proto take touzi vice po "zábavných intelektuálech" - a vice po dusevnim sprizneni, tedy po tom, aby ji jeji partner neopustil a radne vychoval jeji deti. S kym ma tyto SVE deti, uz neni podstatne, pri nejhorsi si nekam odskoci. 1 zaver - ala darwinismus - muz toleruje zene jakekoliv platonicke lasky a nemusi jej samotneho ani prilis milovat, neodpousti ale promiskuitu, zena naopak toleruje muzi "nahodna" vzplanuti, ne vsak opravdovou lasku k jine zene, byt nenaplnenou! Zkuste ucinit pokus a navrhnete partnerce, ze se budete 20 let jen prochazet za rucicku po parku a potom si pripadne adoptujete nejake to dite. Razem se ukaze, ze posedlost sexem neni tak uplne cizi ani "romantickym" polovickam lidstva.

S
20. 06. 2002
Dát tip
...Je paradoxem, že aby dostáli svého, musí před samičkou předstírat.. V tomto pojeti Darwinismu to zadny paradox neni - on ma motivaci po geneticke spolupraci, ona ma motivaci ziskat trvalou naklonost. Proto on musi, chce-li byt uspesny, naplnit jeji predstavy - po naklonosti, aby ona vyhovela jemu. Jeste dodavam, ze nejen darwinismem ziv je clovek, protoze clovek, to zni hrde :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru