Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

/wiki/Quirk (5.)

10. 04. 2024
0
0
25
Autor
tak-ma-byt

 

Přednáška

by Hannah Holmes (Author)

 

(Pokračování ukázky ze strojopisně stenografovaných poznámek, jak byly zapsány vůbec poprvé v češtině v průběhu jedné lekce přednáškového cyklu na téma quirk:)

 

Doufám tedy, že všichni tady po dostatečně dlouhém promíchávání dospěli k víceméně stejnému vzhledu vnitřního obsahu.

Ano?

Kdo z vás ovšem bez mého povolení opět otevřel oči, poněvadž v souvislosti s tématem neprozřel, je vyloučen z dalšího experimentu.

Takže vy, vy, a taky vy, jak i tamten pán v modré mikině.

No, ano, nedivte se, dívám se na vás celou dobu.

I po takto razantním snížení počtu experimentátorů, přesto mohu přikročit k dalšímu výkladu.

 

Proto si nyní představte, že vaše sklenice je nádobou standardního kuchyňského mixéru.

Doplňte tekutinou, každý jakou chcete, přikryjte sklenici dlaní a začněte mícháním zpracovávat vnitřní obsah, abyste ve výsledku dosáhli alespoň náznaku podoby toho, co se jako žánr odborně nazývá quirk. Nebo ještě lépe, neboť se prozatím jedná o pouhou surovinu, nazvěme naši směs slovem protoquirk. Tedy něčím jako miniaturizovaným vesmírem prozatím se ještě nezrozeně rodícím ve stavu před quirkem.

 

A když každý v observatoři umístěné na vrcholu svého krku dokončíte tuto probíhající intelektuálně opravdu velmi náročnou laboratorní operaci, dostanete každý jinou konzistenci jinak řídkých pastovitých hmot stejně individualizovaných odstínů hnědých barev stavu nazývaného v medicíně s laskavou ohleduplností vůči veřejnosti slovem diaré.

 

Mohla bych sice v této chvíli z pochopitelných důvodů vyhlásit přestávku a v ní vám promítnout nějaký související motivující obrázek pořízený například Hubbleovým vesmírným teleskopem, ale já budu radši pokračovat ve výkladu, abych tak rychleji dospěla k závěru, který určitě bude pro mnohé z vás jeho výsledkem hodně překvapivý. 

 

Tak tedy: nedbejte na odstín, řekněte si mňam a v představě najedenkrát vypijte tuto na pohled bezpochyby asociativně hnusnou hnědou polotekutinu chutnající však po cukru, vanilce a čokoládě.

Tak tedy: Na zdraví!

 

Pokud jste zkonzumovali, vytřete prstem ukazováčkem zbylý obsah, olízněte prst, polkněte. Načež prst použijte znovu, olízněte, a pak ještě znovu, a pořádně. Pokračujte, až bude vnitřek vaší sklenice opravdu dokonale čistý.

Jako vypraný v Pervolu!

Abyste mě ujistili, že tomu tak opravdu je, nalijte do sklenice zbytek tekutiny, kterou jste předtím ředili onu směs čokoládovitého obsahu, s pomoci prstu vypijte a znovu nalijte. A teď už s naprosto prázdnou sklenicí jenom čekejte na posledního opozdilce. Pointa se už skoky blíží, to vám přísahám! 



Prehistorie



[[ Upozornění případným málo pečlivým čtenářům:

POZOR!!!

ZÁVORKY [2] A (2), DÍKY JEJICH VNITŘNÍM OBSAHŮM, SICE NAPOHLED TÝMŽ, V PŘÍPADĚ TEORIE QUIRKU NEZNAMENAJÍ VŠAK TOTÉŽ!!! ]]

Jak ani tyto: [[ ]] .

 

Vyšetření, které diagnostikovalo Izuku Midoriya jako quirkless. (2)

Vyšetření, které diagnostikovalo Izuku Midoriyu jako Quirkless. (2)

 

Quirk se u člověka obvykle projeví kdykoli před čtvrtým rokem života, někdy dokonce hned po narození, jako tomu bylo v případě Present Mic[9] a Luminescent Baby.

Ačkoli existují i opozdilci, u nichž se jejich schopnost projeví až v pozdějším věku; jedním z takových příkladů je Tenko Šimura, u něhož se quirk projevil až v pěti letech.

Existují také záznamy o lidech, u kterých se jejich schopnosti vyvinuly až v pubertě, a Izuku Midoriya dokázal skrýt pravdu o tom, že obdržel One For All/Jednu za všechny, tím, že tvrdil, že je pozdní výkvět, což ukazuje, že je možné, aby se u někoho quirk vyvinul až v pubertě nebo možná ještě později.

V jednom velmi raném případu v přehledu historie quirků se v případě osoby jistého Yoichiho po většinu jeho života (q)/Quirk Bestowal neprojevoval a stejně dlouho neprojevil, protože jeho podvyživené tělo způsobilo, že byl slabý a nevyvinutý, což vedlo k veřejnému přesvědčení, že je bez Q/quirku.

Translated with DeepL.com (free version)

 

UPOZORNĚNÍ:

Umělá inteligence sama, s ohledem na příklad používaného překladače Deepl, na rozdíl ode vnuceného jí názvového jména, žádné malíčky u nohou, natož počet kloubů na nich, doposud nemá.

 

Quirk Eidžiróa Kirishimy se poprvé projevil v dětství. 


Je všeobecně známo, že quirk se obvykle projeví velmi náhle, často k překvapení dítěte samého.

Eidžiró Kirishimy quirk Hardening se poprvé projevil uprostřed noci, když potřeboval na toaletu, a tohle nutkání mělo za následek, že si ve spěchu jednou rukou omylem rozsekl pravé horní oko.

Přesto se mohou objevit i předzvěsti projevení quirku, například chlapec Tenko Shimura pocítil náhlou bolest v pravé ruce večer předtím, než se i jeho quirk následně plně projevil.

Z předchozích příkladů by ovšem neznalý mohl nabýt dojmu, že quirk obecně souvisí s hnědou barvou a stavy zcela běžné lidské defekace.

Ale tak tomu přece není, vizte například příslušné odstavce o jisté posvátnosti quirku zveřejněné v knize doktorky Hannah Holmes[22].

 

Translated with DeepL.com (free version).

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru