Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

/wiki/Quirk (6.)

12. 04. 2024
0
0
18
Autor
tak-ma-byt

 

Prehistorie



Quirk jako opravdu podivná hra s ohněm:

Běžnější a rozšířenější typy obecné quirkové síly.


I když jsou quirky u každého člověka jedinečné, některé schopnosti jsou běžnější a rozšířenější než jiné, například manipulace s ohněm nebo vodou nebo schopnost dorůstat obřích rozměrů.

Na druhou stranu jsou quirky, jako je například zvládání prostorové deformace nebo dispozice k regenerační léčení, velmi vzácné.
Navíc ne všichni Quirci nabyli ojedinělé schopnosti, protože existují i takoví, kteří mohou mít schopností více.

Například quirk Kainy Tsutsumi jí umožňuje vystrčit z pravého lokte pušku, jako i rovněž dokáže jeho prostřednictvím tvarovat kousky svých vlasů jako epoxidový tmel a vytvarovat z nich libovolný druh, ráži, podobu i detonační možnosti střely [10].

Naproti tomu žabí quirk (Frog Quirk) Tsuyu Asui jí i za plného jasu propůjčuje nejenom fyziologii zmíněného tvora, ale dává jí i mnoho žabích schopností, jako je vysunovací jazyk, velká síla nohou a schopnost skákat, maskováním splývat s okolím, atd. [11]



Ve vzácnějších případech může mít jeden quirk podobu více schopností, které se od sebe zcela liší, což například vůči vetřelci vyvolává dojem, že je obdařen více než jedním jediným quirkem; pro příklad takové dispozice si ihned vzpomeňte na jednu už z minulých zmínek, podle níž Šoto Todoroki má quirk, který je dokonalou kombinací ohnivých a ledových schopností jeho otce a matky, což mu v podstatě dává k použití dva quirky v jednom.

Popřípadě použít víceméně současně oba svoje quirky za energetickou cenu pouze jednoho.

Dokonce formou jakési žilní infuze poskytnout na akutně krátký čas kterémusi z jeho oblíbenců schopnosti jednoho z jeho quirků.



Jako téma nemnoze rozvíjející zmínku si dovoluji připojit napohled více nežli odtažitou poznámku, že v zemi, v níž píši tyto odstavce, je věru velmi obtížné setkat s kýmkoli disponujícím ryze quirkovými vlastnostmi, nadto navíc se sebemenšími jejich reprezentativně veřejnými projevy.



Přednáška

by Hannah Holmes (Author)

(Víceméně už závěrečná část strojopisně stenografovaných poznámek, jak byly zapsány vůbec poprvé v češtině v průběhu jedné lekce přednáškového cyklu na téma quirk:)



Tak dobře. Je tu snad pořád ještě někdo, kdo nevypil a nevyčistil? A ve skleničce nezanechal ani kapku. … Dobrá. Kdo však v obecenstvu nebo dokonce mezi soutěžícími případně kvůli jakékoli představě například zvracel, nechť jako osoba nevybavena patřičně nutnými osobními quirkovými dispozicemi z důvodů víceméně preventivních opustí tento jinak přívětivý sál…



Nyní se ještě jednou vaším vnitřním okem podívejte na tu vaši prázdnou sklenici. Máte?

Připadá snad někomu, že je úplně tatáž, jako byla na samém začátku mé přednášky?

Stejně neosvojena?



Opravdu vám připadá stejně naprosto úplně prázdná, jako na samém nedávném počátku?



You Can't Wake Up If You Don't Fall Asleep.



Omluvte mě, promiňte, že jsem citovala.

Přesto ale konečně otevřete oči.

Třeba poprvé uvidíte na čemsi s čímsi spojený quirk...



Protohistorie údivu a bázně vyvozující se s/z obecné teorie quirku

 

Temný stín: Quirk v podobě vnímající bytosti. 


Jsou ovšem autoři, kteří připouštějí, že je dokonce možné, i když poměrně vzácné, že některé quirky mají podobu vnímajících bytostí, které jsou spojeny se svými uživateli.

Například quirk Temný stín Fumikage Tokoyamiho mu propůjčuje temnou bytost, která žije v jeho těle a která je schopna sama mluvit a jednat, dokonce se občas postaví proti příkazům svého uživatele.

Zatímco pro svět doposud bezejmenný quirk Rodyho Duše by přidal jeho případnému vlastníkovi malého společníka občas navenek podobného sotva postřehnutelnému ptáčkovi jménem Pino, který by jednal na základě vlastníkových nejniternějších pocitů[12].

Translated with DeepL.com (free version)




Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru