Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

/wiki/Quirk (7.)

15. 04. 2024
0
0
16
Autor
tak-ma-byt

 

Doložené příklady anatomických quirků z běžného života



Schotuovi při nadměrném používání jeho quirku omrzly nohy.


Jak známo, quirky nejsou nežli rozšířením tělesných funkcí člověka.

Jako takové je lze trénovat – a stejně tak, třeba i zcela nadarmo, jimi mrhat.

Když člověk trénuje svaly, svalová vlákna se opotřebovávají, ale zprvu za ně dorůstají nová, silnější, umožňující až do jistého nepřekročitelného limitu ještě stále lepší výkony. Stejné pravidlo platí i pro quirky.

Pokud by však byl quirk nadužíván, jeho uživatel, v tomto případě vstřebavatel, by mohl být postižen některou z opravdu mnoha různých obtíží, jejichž důsledky se sčítají, ba dokonce i násobí, v závislosti na povaze i dispozicích dotyčného quirku samotného.

Těmito prvotními následky jsou povětšinou a obvykle naoko běžné či jednoduché potíže, jako je například sesychající se kůže, různé výtoky nebo otoky, nevysvětlitelné zhmožděniny, střídavé ranní bolesti všech kloubů nebo nevolnosti zažívané v různých dobách dne; v některých případech však mohou být související důsledky mnohem závažnější.

Vzpomeňme si tedy na příklad takového druhu mediálně spojený s osobou mladého plejboje, abychom tak velmi střídmě řekli, přezdívaného ve společnostech, jejichž orgií se více nežli často účastnil, namísto rodného jména Schotuo díky zevní quirkové mocnosti jeho chobotu Slon.

Proto není divu, že se veřejnost mohla jednoho dne v novinách dočíst, že slonovi, což byla vůči zvěři hodně netaktní tisková chyba, začaly zničehonic omrzat uprostřed parného léta na terase nad přímořskou pláží obě nohy, nejdříve takovým zcela víceméně běžným zrůžověním, které postupně stále více červenalo a šířilo se teď rudé a místy už sněťovitě modrající a hnisající, a posléze již dočista uhnívající, stále výše a výš směrem k hornímu konci níže se bimbajícího zakončení Schotuova se světem opravdu řádně seznámeného chobotu, kterému nyní za zneužití zázračných dispozic jedinečného quirku hrozila tak leda řízná amputace.

S nejistotou nepřijde-li současně i o oba hnáty zcela již olezlé až do začernalých kostí od původních svalových tkání.

 

Hodící se opravdu už jen na krchov.



ZÁVĚR PŘEDNÁŠKY

by Hannah Holmes (Author)

 

Ano, právě to, obsah jako na různě dlouhý okamžik zhmotnělý pestrobarevný prázdný prostor složený do homogenity tělesa nebo předmětu z odstínů synonym různého významového původu, kvůli snadnému pochopení cosi, co jako v případě tamté prázdné sklenice není vidět, ale jen pouze je to možné přijímat jako myšlené, a v jeho konzistenci případnými příjemci chápané jako cosi relativně celistvého, které se ovšem ve značném množství případů svede jako odvozená substance v celé její konkrétnosti zveřejnit, a to ještě předtím nežli otevřete oči, tak právě to, a ne nějaká například lacině vlezlá pouťová parodie namísto klasického univerzálního žonglérství, je onen, nebo ono, quirk, o kterém byla moje dnešní přednáška.

 

Děkuji vám za pozornost.

 

Následuje diskuze.

 

Translated with DeepL.com (free version)

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru