Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Žena s rudým nápisem na tričku

01. 05. 2024
1
1
23
Autor
Kačka T.

Jsi mrtvej. Tuhle informaci sděloval rudý nápis na jejím bílém tričku. Co jako já? Vrhnul jsem na ni tázavý pohled. Zdvihla ukazovák a prostředníček k očím, a pak tohle gesto otočila proti mně. Jo, ty. To znamenalo. Zamrazilo mě. Já vím… Už rok. Ale nemůžeme to nechat jen tak být? Předstírat, že prostě stále existuju. „To už nejde měl jsi na to dost času se s tím vyrovnat. A po smrti čas přestává tikat. Nemůžu donekonečna říkat tik, tak, tik, tak. Víš kolikrát jsem se už do těch citoslovcí zamotala?“ Právě mi spadla brada a málem i podnos na, kterém jsem měl šálky s nápoji. Přišla za mnou do práce. Do mé cukrárny, kterou jsem vlastníma rukama vybudoval.

„Než to tu zabalim můžu ti aspoň nabídnout naši specialitu?“ zeptám se jí. Tak nějak jsem to čekal, že dneska přijde ten konec s velkým Ká.

„Karamelové latté s malinovým panákem? To si nenechám ujít.“ usměje se a odhalí tak její černé zuby. I vlasy jsou takové a pleť bílá jako šlehačka.

„Jenom tohle roznesu a půjdu na tvou objednávku.“

Dal jsem si s ní nápoj a vyprávěl o cukrárně a připil si s ní panákem krvavé barvy na mou smrt. A pak jsem byl mrtvej.


1 názor

Lili.
před 2 týdny
Dát tip

Zajímavý styl psaní. Zpocitnění zkutečnosti.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru