Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chodím rád po Karlově mostě

26. 06. 2002
2
0
1166
Autor
Day

 

Chodím rád po Karlově mostě.

   Člověk odsud může obdivovat mnoho pražských památek. Všem jim asi dominuje Pražský hrad se Svatovítskou katedrálou a Národní divadlo na druhé straně řeky Vltavy. Ale největší krása se nachází na mostě samotném. Není soustředěna na jedno místo, je rozprášena po celé jeho délce. A pohybuje se.

   Ženy na Karlově mostě. Poklad, který není třeba objevovat. Prostě jdete a potkáváte jednu krasavici za druhou. Většinou cizinky, ale to nevadí. Stejně s nimi nikdy neprohodíte ani slovo. Jen se koukáte a kocháte. Míjí vás po tuctech. Čím je tepleji, tím jich je víc. Tím skromněji jsou oděny.

   A hle. Tady je jedna skoro by se dalo říct bohyně. Stojí na kraji mostu a usmívá se. Cvak. Její přítel ji fotí. Něco řekne. Nerozumíte. Tipujete ji na Norku. Severská krása. Uchvátila vás. Jako před ní tisíce jiných.

   Toužíte překonat ostych a zeptat se jí na něco svou lámavou angličtinou, ale nezmůžete se ani na „Hou du ju du.“

   Pomalu odchází. Koukáte se za její krátkou sukní a jejíma dlouhýma nohama, které ji nesou pryč od vás. Pochvíli se vám ztratí v davu.

   Už nikdy ji znovu neuvidíte. Odletí do Norska. Vezme si svého přítele. Porodí a vychová jedno dvě děti…. Bez vás.

   Zaměříte svou pozornost jinam. Další dvě víly vám jdou vstříc. Japonské studentky – poznáte podle ISIC karet zavěšených na krku.

   Kocháte se.

   Karlův most je plný krasavic.


StvN
11. 09. 2002
Dát tip
O žádoucích chlapech tvrdíš, že jsou hezcí a o dívkách, že to jsou anorektičky... Podle mě je úchylný, pozorovat lidi tímhle stylem - všímat si jen těch hezčích, a všímat si pouze vzhledu - to si tvrď co chceš, ale je to povrchní a nízké.

Katerina
11. 09. 2002
Dát tip
StvN: vyjadrila jsem se pouze o jejich hustote na metr ctverecni :-))) a zadouci neni to same co krasny a vubec, co ty vis, jake chlapy ja povazuju za krasne, tak mi do toho laskave nemluv ;-))) a bohuzel, kdyz takhle nekdo jde kolem, nic jineho nez vzhled jaksi posoudit nemuzu, to bych musela lidi zastavovat a nechat je vyplnit anketu.....!! jestli se ti to zda povrchni a nizke, pro mne za mne si vypichni oci vidlickou, abys nahodou neprisel do pokuseni :-)))))))

Katerina
10. 09. 2002
Dát tip
mne se to libi!!! presne tohle se mi v Praze libi, nejradsi sedim nekde u kafe a koukam na kolemjdouci, v Praze jsem zaznamenala zatim nejvetsi hustotu krasnych chlapu na metr ctverecni (a taktez anorektickych holek na vysokych podpatcich) - a vubec si pritom koukani nepripadam uchylna, jestli s tim nekdo ma problemy, tak mi ho je lito! a napsany je to taky dobre, davam tip

StvN
23. 08. 2002
Dát tip
Alespoň do doby, než si od Tebe zase něco přečtu.

StvN
22. 08. 2002
Dát tip
Alespoň trošinku, žes mi přiznal. Děkuji.

Day
22. 08. 2002
Dát tip
Nadosmrti dobrý.

Yossarian
19. 08. 2002
Dát tip
Pro StvN: víš já na holky taky čučím a nejsem ani kanibal ani úchyl. Ale s tím tématem máš trošinku pravdu, ale člověk má občas i slabší chvilky, ne?

Day
01. 08. 2002
Dát tip
A tím jsme si tedy rozdělili role - já jsem uchylák a ty bezpohlavní tvor. Těžko říct, kdo je na tom lépe.

StvN
24. 07. 2002
Dát tip
Máš pravdu, sám ze sebe děláš to, co jsi.

Day
21. 07. 2002
Dát tip
Tady není k pochopení. Prostě si myslím, že Tvá námitka je neopodstatněná a Tvé uvažování zvrácené. Formu si můžu zvolit jakou chci, i úhel pohledu - a to ze mě rozhodně nedělá někoho jiného než jsem.

StvN
13. 07. 2002
Dát tip
Day, přemejšlej trochu, tady de o postoj. Když budeš psát a kanibalech ve stejným stylu jako o tom mostě, t.zn. ty jseš kanibal a užíváš si lidské prsíčko, pak se můj názor samozřejmě nezmění; pokud budeš ovšem psát něco jako dokument, nebo z pohledu trpícího, tak jde o něco jiného. Mám Ti to nakraslit, nebo to už chápeš?

Day
03. 07. 2002
Dát tip
Nevím jestli bylo modrý, spíš mokrý. Nějaký žárlivec mě předtím srazil pod most. Asi Ital...:))

Day
02. 07. 2002
Dát tip
Galaxy: třeba jsme se tam jednou náhodou potkali...

galaxy
02. 07. 2002
Dát tip
Jo,to je možný,to jsi Ty ten v modrým tričku ? :-)))

galaxy
30. 06. 2002
Dát tip
Nejen krasavic .... mám také vzpomínky. :-)*

StvN
28. 06. 2002
Dát tip
Yossarian - psát o tom může, každej může psát o čem chce, ale něco to o něm vypovídá. Když si zkrátka člověk vybere takovéhle téma, tak je vidět co ho zajímá, samozřejmě na úkor mnohem ušlechtilejších myšlenek. Nezlob se na mě, ale téma hraje stejnou roli jako gramatika a pravopis i jako styl. Já s tím zkrátka nesouhlasim.

Day
28. 06. 2002
Dát tip
Takže až budu psát o kanibalech, usoudíš z toho, že jím k obědu lidské maso? To je úplně totéž.

Yossarian
27. 06. 2002
Dát tip
Tak to seš úchyl teda Ty , s prominutím. Proč by o tom nemohl někdo psát?!

Day
27. 06. 2002
Dát tip
Ja nejsem úchyl - já jen koukám a píšu!!


Norek
26. 06. 2002
Dát tip
takovej je už holt život

StvN
26. 06. 2002
Dát tip
Kouká se snad každej normální chlap, ale psát o tom může jen úchyl. S prominutím.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru