Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chci se zeptat..

27. 06. 2002
0
0
771
Autor
Akte

proč není v nabídce žánrů \"k zamyšlení\"?

Kdesi kdysi mi kdosi vyprávěl pozoruhodnou teorii, že sen je jen jakýsi další paralelní svět, kde se duše setkávají, povídají si, provádí spolu různá alotria a vůbec žijí. Jestli to je opravdu tak, to nevím. Ale pokud to je pravda, pak bych se měla v tomto našem lidském hmotném světě před některými lidmi řádně pýřit a stejně tak oni přede mnou. (Věřte tomu nebo ne, jsou lidé, kteří mně znají a chápou, vy ostatní přijměte, prosím mou omluvu.)

Mnozí vědci už zkoumali fenomén spánku a snění a přišli na to, nebo to alespoň tak tvrdí, že sníme až těsně několik zlomků vteřin těsně před procitnutím. A je úplně jedno, jestli se nám zdá sen dlouhý také zlomek vteřiny anebo několik věků. Přijde mi to poněkud smutné, proč – to vám asi těžko vysvětlím. Možná proto, že by to znamenalo popření první teorie. A já bych si tolik přála, aby se mé sny opravdu staly, byť jen v pavučině snů.

Co myslíte vy?


S
02. 07. 2002
Dát tip
Mila Akte, zvlastni klast otazky, kdyz odpovedi mas sama na dosah ruky a nebo a to spis, je sama dobre znas. Presto: k prvnimu odstavci - ono je to tak - pokud se chces pyrit sama pred sebou, je mozno, ale co to meni na tom, kdo jsi, co jsi prozila a co ti druzi? A myslet si, ze myslenky a prozitky jsou docista soukromou zalezitosti, no, zvaz sama... Druhy odstavec je podstatnejsi, tak tedy k nemu, pises: ... Mnozí vědci už zkoumali fenomén spánku a snění a přišli na to, že blablabla ... Ja mohu dodat jen to, ze mnozi vedci nepovazovali a nepovazuji napr. lucidni sneni za existujici. A co? Kdyz si zvolis za kriterium vysledky "nekterych" vedcu, nemuzes se divit, ze ziskas "prapodivne" zavery. Tak za a) dokazes ve snu prezpivat napr. x-slok nejake dlouhe pisne? Zkus to a uvidis a sama se presvedcis, ze snis minimalne y-minut, jak dlouho ta ktera pisen trva. Takze zadne vteriny. Ba co vic, faze REM, o ktere mluvis, je ta, kdy se duse uz zacina pohybovat v tele - je to faze, kdy jsou sny melke, existuji vsak i hluboke krajiny spanku, ktere jsou mnohdy zajimavejsi. A dale - "... aby se mé sny opravdu staly, byť jen v pavučině snů." - tak tomu uz vubec nerozumim - je sta a jeden milion zazitku, pribehu,deju, prozitku, udalosti, ponauceni, divu a chvil, ktere si muzes ze sna odnest, takze je toto Tve prani PREDEM splneno :) ! Ba co vic, existuji a od nepameti existovali i lide, kteri chapani role spanku a vsedniho dne obratili docela. Coz to snad dost nevypovida o tom, ze sny maji cenu sami o sobe? Takze k Dvoukvitkovi - az se sny stanou skutecnosti, potom budeme snit sen kazdodenniho slunecniho dne, stejne, jako to delame dnes a denne.

Dvoukvitek
28. 06. 2002
Dát tip
A navíc - kdyby se sny stávaly skutečností, o čem bychom potom snili? Nic by nám nezbylo..

Knihovník
27. 06. 2002
Dát tip
Já bych nechtěl aby se stalo to co se mi zdálo ...

Dvoukvitek
27. 06. 2002
Dát tip
sakryš.. ten anonym jsem byl já..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru