Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Návod k použití prázdnin

06. 07. 2002
1
0
542
Autor
Mrenka

Pro neznalé studenty, kteří neví jak si počínat v čase prázdnin.

     Vážený studente, jelikoš se blíží čas prázdnin, volně přeloženo do studentské slovníku: „Sladké období nicnedělání“, je třeba, abych Vás poučil, jak se v tomto čase chovat. Ačkoli dva měsíce se zdají jako doba dlouhá, mohu Vás ujistit, že je to pojem velmi relativní. Zavádíme proto tzv. Kantorův vzorec, který říká, že rychlost plynutí času je nepřímo úměrná době, která zbývá do konce prázdnin. Proto je třeba maximálně využít kždou vteřinu a načerpat tak mnoho nové energie.

    Tak tedy bod první. Vhodným místem k relaxaci je léty prověřená plovárna, dle druhu počasí, pak záleží na Vás jakou variantu využijete, tedy tu se střechou nebo bez. Na těchto místech je možno, jak odpočívat, tak například seznamovat se. Také je možno rozmnožovat se, ale to vzhledem k délce studia nedoporučuji. Pokud byste náhodou vyrazil na „Prýgl“ musím Vás předem varovat, abyste s sebou měl příruční neoprén a nedošlo tedy ke kontaminaci Vaší pokožky s odpadem, zejména biologickým, z celého Brna. Pokud byste snad využil služeb bazénu většího, třeba středozemního, pak dávejte pozor na volně se pohybující ploutve po hladine mořské. Něžnému pohlaví bych osobne doporučil, pokud nechce skončit na první straně SUPRu, aby nevystavovali své přednosti na odiv lačným objektivům. Jak se mi svěřila jistá poslankyně, pokud se nechystáte do voleb, není obnažování třeba.

    Nasleduje bod druhý. Ať už se milý mladý studente vydáte k moři či k přehradě, budete muset využít dopravního prostředku. Zde je třeba dodržovat několik pravidel. Předně cestujete-li letecky, vyhýbejte se společnostem jako Alkajda AirLines, kýžené vody byste se zřejme dočkal, ale pravděpodobne v cizí vaně. Dámy by jistě rady využili rychlo opalování v Kašmíru, ale za tímto účelem musím doporučit opalovaci krém s UV filtrem minimálně 1000. Ve měste je možno k přepravě využít hromadnou přepravu, ale její možnosti jsou limitovány teplotou vzduchu, přesáhneli 20 stupňů Celsia stáva se cestování ne příliš příjemnou zaležitostí. Důležité je varováni pro některe militantněji zaměřené studenty, prosim neplést auto s tankem, chápu, že tím oslníte, připadně přejedete, každou dívku na pláži, ale Green Peace mají v létě okurkovou sezónu a Vaše počinání by nemuseli tak uplně chápat. Nemohu vyloučit, že by Vás neukamenovali rajčaty v patřičném stádiu zralosti

    K bodu tři. Nepochybně někdo dostane zvrhlý nápad, setrvat v teple doma se skripty v náručí. Musím zdůraznit, že toto opovržení hodné chování bylo studenty odsuzováno, už od dob, kdy se je nějaký Janek z Moravy snažil obelstít slovy škola hrou.

   Bod závěrečný. Proto studente neváhejte a prázdnin užívejte, protože až dostudujete, už budete moci jen návody psát a ne je prožívat.

 

S přáním hezkých prázdnin Jiří Mrenka


Yossarian
06. 09. 2003
Dát tip
tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru