Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

INARI goes to Hollywood aneb lepsi byt Vieweghem

10. 07. 2002
1
0
587
Autor
Mrenka

Věnováno s láskou INARI...

    Člověk se v zájmu společnosti obětuje, myslím sebe, pokud to někomu hned nedošlo, a začne s procesem kultivace národa. A vše vypadá tak nadějně, první článek v časopise, poté první kniha, následuje nominace na Nobela a… INARI přichází, rozhodnuta změnit svět k lepšímu.

    Pche, kam se hrabeš Michale se svými kritiky, Ty neznáš INARI, někde se domákla, že může volně „plodit“, aniž by si uvědomila důsledek svého jednání. Kupříkladu dnes přisel můj zaměstnavatel o čast zisku, páč po přečtení hodnotné kritiky od INARI jsem si musel šoupnout hned dva kinedrily, abych to nějak zvládnul. Přesto jsem byl po zbytek dne nepoužitelný. Řek jsem si: „jo vole, nejseš z PRAHE, to nemůžeš pochopit“.

    Ale nerad bych se snížil na její uroveň, takže ode mě nečekejte kritiku, toto bude diagnóza i návrh léčby. Předne si musíme uvědomit, kde se to v INARI vzalo. Jak se říká, kde nechal tesař díru. Tady můžeme očekávat negativní vliv několika faktorů. Vezmeme to pěkně popořádku. INARI je šeredně tlustá, sleduje Halinu Pawlovskou, učí se moderní feministické teorie a hlásá, že když už se dívá na bednu, pak jedině na ČT2. Zde, po konzulataci s doktorem Chocholouškem spatřujeme jádro problému. INARI si předně neuvědomuje, že ji to nikdo nebaští, ba ani naivní moravští sedláci, jež tedy dávají přednost hojnosti strdí, než hojnosti INARIni tvorby. Problém je také v tom, že si INARI popletla pracovní nářadí, totiž pero, respektive klávesnici s vařečkou. Stará vyhaslá sopka Hauserová ji totálně vymívá mozek. Úspěšně.

    Ale já jsem optimista, myslím, že INARI má ještě šanci. Vezme si zástěru, vařecku, postaví se k plotně, v duchu si může zanadávat na patriarchát, jakožto ideálni uspořádání společnosti, sváže si vlasy do culíku, pakliže nějaké má a nemyslím tím rezavého ježka ála moderní Ježi Baba, a začne s dlouhým procesem léčby, jež bude vyžadovat hory a hory špinavého prádla, pochopitelně s žehlením, neméně velké množství špinavého nádobí, pochopitelně bez myčky. Musí si uvědomit, že když jí dal chlap pračku místo valchy, tak tím vyčerpal veškerou invenci na dalších 500let. Toto je jediná možnost, jak INARI vyléčit. Zásadním opatřením je také zahodit Halinu Pawlovskou, Helen Fieldingovou, zdaleka se vyhnou Alice Walker a hlavně bábě Hauserové. Vzít si klasika, Shakespeara, a začít třeba u Zkrocení zlé (v překladu do 21. století: emancipované) ženy.

Hodně štěstí INARI.

 

Autor se vzdává nároků na jakoukuli kritiku. Autor nestojí o kritiku od INARI, pouze o pochvalu. Autor nestojí o kritiku od Hauserové, pouze o sebevraždu. Autor vyžaduje, aby si to všechny ženy vytiskly a daly v noci pod polštář. Autor si uvědomuje množství stylistických i gramatických nedostatků, tudíž si předem sype popel na hlavu, aby tak nemusela činit INARI.

 


Mrenka
10. 07. 2002
Dát tip
Hej inari zkus to...

inari
10. 07. 2002
Dát tip
:-)))chlape jeden!!!! Ty se vůbec nezdáš! :-))) Víš, že jsi pěkný sexista?Chceš mě nahnat k plotně? Hmmm, vařečku do ruky,joo? Pche:-)))to se ještě uvidí!!!!!!!!!!! PS:Jseš hrozně moc milej. Fakt jsem se trhala smíchy:-))) Zasloužíš si ode mě TIPA a sladkou pusinku navrch:-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru