Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Relativní krása

28. 07. 2002
4
1
2418
Autor
Notreal

Krása je ve všem - avšak každý ji vnímá jinak

Suchá kůže vysí na jejím

starém obličeji

 

Vlasy šedivé jak mraky

před bouřkou

 

Bradavice na tváři

lesk rtů jí probouzí

 

Oči hnědočervené

- smrt pomalu vniká do nich

 

Zuby chytly barvu slunce

a dech navštívil hrobku

 

Krok za krokem ke mně blíží se...

 

''Vítej doma milá maminko''


1 názor

Miroslawek
20. 09. 2003
Dát tip
Musil: ach tak, kde jsi kvůli jídlu, takže v restauraci také hlasitě krkáš vrchnímu do obličeje, inu dobrá, nohy na stůl ;o) To tě pak určitě každý bude brát vážně ;o)))))

Musil
20. 09. 2003
Dát tip
Miroslawku, přestaň se navážet do mé osoby a jestli mi chceš sdělit něco jiného než hodnocení básně Relativní krása, udělej to jinde než na Notrealových stránkách. O používání žluté barvy není v písmáckých Pravidlech chování žádná zmínka, a to asi víš, neboť jsi mi už jednou psal, že jsi jeden ze zprávců. Pochopil jsem, že tohle je literární server, takže pokud mi budeš i nadále psát, že v restauraci krkám vrchnímu do obličeje atd., což mě osobně uráží, pak použiji to, co mi zdejší možnosti umožňují a dám návrh k odstranění tvého nicku z Písmáka.

Notreal
20. 09. 2003
Dát tip
k té chybce pánové - je samozřejmě má nedokonalá neznalost jazky českého :-) Nikdy bych jej nechtěl umět na 100%, protože pak by mi z toho praskla hlava. Je ale fakt, že ty ze začátku mé tvorby jsem zde psal dílka přímo "z fleku" a ještě k tomu jsem to nezkontroloval. Tehdy bylo mojí prioritou upoutat myšlenkou, ale teď už se snažím dávat pozor i na pravopis :-) Jsem přece jen z 1/2 Chorvat a někde je to stále poznat. Jinak děkuji za upozornění...:-) K těm vážným žlutým kritikám - nechápu, proč by je Musil nemohl napsat ?! Vždyť pro něho jsou ta slova třeba vážnými ! To přece nemá co dělat s objemem kritiky... Když něco myslím vážně tak to alespoň nějak zvýrazním. Nejlepší by bylo mít tu ještě rudou barvu na "absolutní kritiky", kde se autor zavazuje rozpitvat celé dílo do jednotlivých detailů :-))...

Notreal
20. 09. 2003
Dát tip
jinak se omlovám za překlepy, ale momentálně studuji psaní všemi 10 prsty a moc mi to ještě nejde :-))

Musil
20. 09. 2003
Dát tip
Notreale, dík za reakci. Chápu, že jako poloviční Chorvat můžeš mít určité mezírky v češtině, proto doporučuji, abys tuhle skutečnost někde v záhlaví uvedl. Já mám češtinu jako koníčka, proto kdybys měl jakýkoliv jazykový problém nebo chtěl poradit či konsultovat, bez rozpaků se na mne obrať. Ahoj.

Miroslawek
20. 09. 2003
Dát tip
Musil: jen to zkus, ušetříš mi práci ;o) Notreal: žlutá barva jistě nemá co dělat s kvantitou... ovšem jestli je vážnou kritikou otázka, zda pravopisné chyby jsou schválně, pak tedy nevím... asi mám jiné školy... a také ovšem pochybuji, že by nějaké takové byl Musil schopen, tudíž je mi na druhou stranu jasné, že nezbývá než žlutit, aby to autor a případný kolemjdoucí poznal ;-D

Musil
20. 09. 2003
Dát tip
Notreale, napadla mě taková věc: ať už tady Miroslawek napíše cokoliv, nebudeme už na to reagovat, aby měl pocit, že má poslední slovo. On to opravdu potřebuje.

Miroslawek
19. 09. 2003
Dát tip
Musil: obávám se, že nejsou... ale tobě bych pro změnu doporučoval zjistit k čemu je zde vhodné používat žlutou barvu a podle toho s ní šetřit ;o)

Musil
19. 09. 2003
Dát tip
Miroslawek: Jestli ty pravopisné chyby nejsou schválně, tak by bylo dobré začít studovat český jazyk pro první stupeň základní školy. Co se týče žluté barvy, dělá se tam, ani nevím proč, ale je mi to fuk, protože já tu nejsem kvůli barvám, ale kvůli tvorbě.

Miroslawek
19. 09. 2003
Dát tip
Musil: to by jistě bylo dobré pro mnohé zde, zvládnout pravopis alespoň na úrovni ZŠ (své prosby ale směřuj na ty, kteří to potřebují, aby se nezesměšňovali a mně nepřivozovali kopřivku ;o) Stejně tak ovšem pokládám za užitečné, pokud někam neznalý přijdu a nějak konám, informovat se na místní zvyklosti, příp. smysl mnou užitých funkcí. Chytrému napověz... ;o)

Musil
19. 09. 2003
Dát tip
Miroslawek: Místní zvyklosti jsou opravdu to poslední, co mě tady zajímá. Jsem tu kvůli něčemu jinému.

Musil
15. 09. 2003
Dát tip
Ty pravopisné chyby jsou schválně?

3/5 :)

Olyfka
24. 05. 2003
Dát tip
hezký..zase je tam mírně ironickej kontrast.. ale zuby chytlY barvu Slunce:-)

Gabriel
03. 05. 2003
Dát tip
Já mám radši mladší holky . Ale i smrt může být krásná kdoví.

AFRODITA
06. 03. 2003
Dát tip
vážně, čím více čtu tvá dílka, tím více se do nich nořím, nevadí mi že se topím.....**************t

Leontýna
14. 11. 2002
Dát tip
život je velká proměna, kdo ji nepochopí, ten vlastně nežije přečti si Proměnu od F. Kafky.

Feeling
02. 11. 2002
Dát tip
hmm, zvláštní...těch úhlů pohledu může být hodně...tip za myšlenku

VVV
14. 09. 2002
Dát tip
Zaleží na úhlu pohledu..T

Nosferatu
03. 08. 2002
Dát tip
Přetvářka??Strach?Zhnusení?nebo přes to všechno vnitřní krása?Nebo incest a docela drsnej...Zajímavý...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru