Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Děvka

06. 08. 2002
3
0
2419
Autor
redscorpion

Připadám si jako děvka. Vždyť jsem ji tak miloval, sžil jsem se s ní, znal jsem ji tak dokonale. Byla dokonalá. Proč bych měl začínat nový život, proč bych měl opustit někoho, s kým mi bylo tak krásně? Vždyť jsme si vytvořili tak nádherný svět. Jen my dva.
Rozuměla mi a já rozuměl jí. Bez nutnosti cokoliv kazit slovy, která
někdy nestačí. Kolikrát jsme se jen drželi za ruce, objímali, líbali... procestovali jsme spolu náš svět křížem krážem. Tolikrát jsme si povídali o smyslu života, o náboženství, o hudbě, filmu, přátelích a někdy také o nás. Kolik záhad jsme společně vyřešili, tajemství
hlubší pyramid.
Museli jsme však náš svět chránit a zachraňovat -  před bolestí nepochopení, před nenávistí a nevírou jednoho v druhého.
Přiznávám. Nebylo to vždy tak idilické.

Jednou jsem s ní dokonce hodil o zeď!
Byly to chvilky slabosti. Chvilky pochybností.  Tak dlouho jsem ji hledal! Proč ji jen musím opustit? Opouštím ji. Odkládám ji zpět do
knihovny. A hledám novou. Nacházím a začítám se. Chvilku si připadám jak děvka, která se nechává utěšovat pořád a pořád novými a novými klíny. Děvka, kterou omrzel víc než přítel.
Děvka, která hledá více života svému smyslu!
Jenže to už mi začíná být zase krásně, v novém klíně konejšivé a mírumilovné harmonie.
...a do myšlenek mi jen mimoděk vnikne: "vždyť ona
je taky děvka, budou ji číst jiní a bude jim stejně dobře, jako je teď mně"...


Milly
26. 05. 2006
Dát tip
sid, tahle se mi líbila..... :-)

Milly
02. 10. 2005
Dát tip
Líbí se mi ty přirovnání, přechody- a taky proto, že se v tom nacházím.... :-) -t-

fermosa
24. 03. 2003
Dát tip
Já bych nepoužila tak silný slovo jako blbost. Nemyslím, že je to hloupý. Jen to těžko dává smysl.

StvN
26. 09. 2002
Dát tip
Tak to je síla. Rebecca a Standa, jedni z nejelitnějších písmáků a nepochopí tak zjevnou pravdu. Je vidět, Rebecco, že ve všem zřejmě hledáš sama sebe, tos napsala sama, někdo by tomu mohl říkat sobectví, skoro až nafoukanost. Dílo je zajímavý. Je pravda, že si dobrý knížky raději kupuju, ale ne proto, že bych se bál, že mě zradí. A sám si jako děvka taky nepřipadám, když si to dobře zdůvodnim.

Amanda
21. 09. 2002
Dát tip
Zvlastni... dobre... silne...oslovilo !*

Carodej
08. 08. 2002
Dát tip
redscorpion - ale samozřejmě, že ano... o to nejde. Myslím, že jsi to pojal příliš křečovitě.

redscorpion
08. 08. 2002
Dát tip
...nehledám ocenění, vždy píšu o sobě, ze svého života, rebecco to není jen o knize, je to i o ženě, jak jinak, proč myslíš, že jsem začal psát?! Ale tohle "dílo se trošku liší", není o mně, je o okolním světě a lidech, o způsobu života, ze kterého je mi jen a jen smutno...ano je to psáno hrokou jehlou, berte v potaz, že mi jde jen o vyjádření toho co v určitou chvíli života cítím, forma pokulhává, ale jsem to Já! Všechny mé výtvory jsem napsal a nechal napsané, neupravuji!!! Nebylo bych to potom Já, jen hezky složená forma...

redscorpion
07. 08. 2002
Dát tip
Nikdo nepochopil? Souvislost mezi knihou a člověkem...

Carodej
06. 08. 2002
Dát tip
Zajímavý pokus... ale myslím, že to tak úplně nevyšlo.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru