Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Taková noční úvaha...

09. 08. 2002
0
0
984

...nad červeným vínem, které bylo tak levné, že se s ním nedalo udělat nic jiného, než ho svařit, aby bylo vůbec k pití...

Je to skoro děsivé, pomyslí-li člověk, co všechno bylo už napsáno a v jakých obměnách. Je ještě vůbec možné napsat něco, co ještě nikdy nikdo nečetl?  Nějak? Někde? Někdy? Je vůbec možné mluvit o něčem, co by už někde někdo nevěděl? Asi ne. A přesto lidé píšou. Proč?

Proč vlastně píšu? Protože doufám, stále doufám, že si to přečte někdo, kdo tomu porozumí a změní Svět. Nebo nezmění. Většinou nezmění, protože lidé jsou pohodlní. Ale to nevadí. Píšu, protože mám co říct. Píšu, protože se mi chce. A píšu, protože ani možná nic jiného neumím...


monsignore
24. 08. 2003
Dát tip
a můžete si u toho říct, že takhle už také někdo někdy někde seděl a chlastal :o))))))))

To nepochybně :o)

Máte pravdu, Msgre, nemuselo by se možná už nic :-) Ale nám to nedá a chceme si to zkoušet po svém znova a znova, abychom dokázali, že to taky dokážem :o) Díky :-)

monsignore
21. 12. 2002
Dát tip
...píšete madam,protože vy pohodlná nejste......ostatně psaní je jako komponování....tónů je vlastně jen sedm, ale záleží,jak jsou uspořádané....třeba pan Bach to uměl :o))) a vaše slova jsou taková skládanka,kterou skládáte obraz svého nitra,obraz,který si myslíte,že nejvíce odpovídá vašemu nitru.....a k tomu niance jazyka,akcent,melodie,hlasitost.............a témata?...:o)...myslím,že všechny základní lidská témata jsou v Shakespearovi.....vpodstatě by se dalo říct,že už ani točit nové filmy by se nemusely :o))))

Jsi zas chytrej, ale snad mě to dostane z depky, že už není o čem psát :-D

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru