Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noc

28. 08. 2002
2
0
975
Autor
Adletka

Zhasínám lampičku na stole, hodiny ukazují několik málo minut po první hodině tohoto dne. Proč tak pozdě? Naproti stojí panelový dům a v něm bydlí lidé. Mnozí z nich mi připomínají hloupé ptáčky, co můžete zrána slyšet, když se blíží jaro;jen neumí zpívat, je to jen přehršel falešných výkřiků do tmy. Teď už spí – nemohou koukat do mého okna a krást mi sny. Velmi brzy mi došlo,že to,co opravdu stojí v tento čas za pozornost je o něco výš. Je tam městečko, obyvatelé se bojí lidí a já se jim ani moc nedivím; proto  tam  mají mnoho velkých světel, ale i úplně malinké lampičky. Krásně se třpytí, jako skleněné kamínky na šatech panenky, které mi dala teta k pátým narozeninám, jako tvé oči, když na ně můžu pohlédnout v našem nekonečném mlčení. Hledám tam jedinou, jež by netančila po černém parketu a stále ji nenacházím. Tak ráda bych taky tak tancovala, ale… jsem už moc unavená. Nechám ty víly se stříbrnými loknami dál si hrát a čechrat noc ve svých havraních závojích. Nemusí mít strach – nebudou samy, každý jejich veselý a nevysloveným tajemstvím naplněný bál střeží Pán noci.

Zavírám oči s mírným úsměvem bez jasného důvodu a významu a usínám.

Adletka
03. 10. 2002
Dát tip
:-)je to zajimave,vazne diky

Glass
01. 10. 2002
Dát tip
Tesknivé tóny posledních harf bez jasného důvodu a významu usínej s mírným přivřením dveří někdy se musí strašidla chránit před samými námi Dost řekl bych Jen tak pro Radost/smutnost típnout a oprostit!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru