Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tiše kráčí slova líná

02. 09. 2002
7
0
2283
Autor
misak

Tiše kráčí slova líná
Řeku svírá podvečer
V dáli most nám připomíná
Pomni času člověče

Kapka hbitě stíhá kapku
Na stažený roletě
Tvoje tělo nezkažený
Podobá se kometě

Moucha jarem zpitomělá
Sedá na tvý rameno
Co ti šeptá nedozvím se
Vrátná hlásí Zavřeno
misak
22. 10. 2002
Dát tip
Byl jsem o deset let mladsi:) takhle nejak jsem to citil, navic to byla pisnicka s dvojhlasym refrenem, ktery tady chybi. Diky za komplexni rozbor a tvuj cas pri nem:) M.

Miroslawek
21. 10. 2002
Dát tip
pomni času... tahle vazba mi gramaticky dramaticky nesedí... ať už beru pomni jako mnout prsty nebo pomni jako buď si vědom, pamatuj. Jinak souhlasím s Bix v tom, že to vypadá docela neosobně, tak nějak neprožité. Fakticky je to jedno, ale že to lze vidět, to je, zdá se mi, špatně. Formálně... svým způsobem i dokonalé... pro mne bohužel jen ve smyslu povětšinou vyprázdněné formy, byť alespoň na rozdíl od mnoha jiných zdejších není vidět zřejmé úsilí po jejím dosažení. Dodržené zákonitosti bez vnitřního smyslu, naplnění, oživujícího nápadu totiž k ničemu nejsou.... a stávají se jen pouhou mrtvou skořápkou. A i tak je dobré je občas záměrně rozrušit, abychom neupadli do mechanistické pasti šicího stroje. Svou oblíbenou výtku ke klišé tentokrát pominu, přestože tam jsou (hned první verš slovo od slova) a fakt, že se Ti větné celky se kryjí s verši není tak podstatný jako spíš dokreslující. Proč se tu vlastně tak rozepisuji... zkrátka řemeslný aparát by snad i byl... ale teď co s ním...? Je třeba překročit další Rubikon... a nebo ustrnout v půli cesty ;o)))

galaxy
19. 10. 2002
Dát tip
Hezké :-)*

extáze
13. 10. 2002
Dát tip
líbí Tip*

Bix
04. 09. 2002
Dát tip
veľmi neosobné páči sa mi ten obrázok s roletou a záver formálne slušné :o)

Jeanne
03. 09. 2002
Dát tip
********** líbí ********

Rowenna
02. 09. 2002
Dát tip
Hezká pocitovka. TIP:

Astalavista
02. 09. 2002
Dát tip
!!*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru