Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Podzimní podobenství

05. 09. 2002
3
0
750
Autor
Gael

Léto je pryč a já nemohla v noci spát. Tohle se mi honilo hlavou ...

 

Podzimní podobenství

 

Podzim má v sobě špetku melancholie. Všechno opadává a homo sapiens stižen tíhou babího léta odpadává. List se pustí větve a padá neznámo kam. Ona se spustí s ním. Jen tak z ničeho nic se spouští do bezbřehé rozkoše. Rozkoš vycházející zdola, z nitra, z hlubin. Je vedena tělem a přeskočí na sloup vysokého napětí. Napětí se nese Prahou, aby v jeden okamžik vykřiklo neskutečné orgasmické ACH ! Lidičky, lidičky, rybáři jedou. V moři je nepřeberné množství ryb. Plavou sem a tam a nevědí, kam by mrskly ocasem. Návnada už se vznáší kousíček pod hladinou. Houpe se tam ve vodním víru jako ty kdysi na houpačce v parku. Kámen spadl do vody. Voda se zakalila a odnesla ve svých útrobách tvoje dětství. Strašně ses lekl a spolkl si návnadu i s navijákem. Rybářský háček se ti zasekl do srdce a v žilách ti začíná kolovat heroin, pervitin, euforie, agonie, smrt. Klouček by to věděl přesněji, ale nepoví. Z Kloučka vyklouzl klouzek a ten si sedí  pěkně v mechu. Přesně tam, kde si sedával se svým dětstvím. To už je ale dávno pryč !

 

 


houmles
20. 09. 2002
Dát tip
nějak jsem se k tomu po delší době (ne) náhodou dostal, kurvadrát to je elektrický! Platfus jak žlábek!

Quoniam
06. 09. 2002
Dát tip
      Velice vydařená záležitost. Ač jediným tématem je řetěz asociací, proud řeči neztratí ani na okamžik napětí a tah, čemuž také napomáhá grafická forma textu - jednolitý blok.       Dojmem mi to občas trochu připomíná Andaluzského psa, kterého jsem nedávno viděl. Ovšem k surrealismu má tenhle text ještě poměrně daleko, myslím.       Cit pro tenhle způsob psaní určitě máš,co takhle zkusit nějaký větší text?

Jeanne
05. 09. 2002
Dát tip
hezky romantické t

Krel
05. 09. 2002
Dát tip
!!*

houmles
05. 09. 2002
Dát tip
wow, me se zdalo jen jak me muj mrtvej bratranec obkruzoval bocmo na jedne bezce (lyzi) a o dopise sestavenym na stole z nakyho bordelu a harampadi.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru