Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Boj o moc

13. 09. 2002
0
0
953
Autor
Mínox

(aneb Gameboy se vrací)

Chtěl bych zde vylíčit vše, co se událo na xchatu v místnosti „Kluci“ v období volby stálých správců. Budu se snažit o pouhé shrnutí událostí, ačkoli vyhnout se interpretacím je pro mne těžké – vždyť jsem v celé aféře až příliš zainteresován. Nicméně budu se snažit vše vylíčit co nejvěrněji a vlastními interpretacemi jen zaplnit místa mezi jednotlivými fakty tak, aby to celé vypadalo alespoň trošku souvisle.
Jak to vlastně celé začalo? Krátce po té, co jsem se stal certifikátorem xchatu, dozvěděl jsem se víceméně náhodou (což je docela velký nedostatek celé ankety – myslím, že spousta lidí se o ní prostě nedozvěděla), že existuje anketa pro volbu stálých správců jednotlivých místností. Nalezl jsem tam také kritiku na svojí osobnost, což mne překvapilo. Psalo se v ní totiž, že trávím na rozdíl od druhého správce (Necara, který tam bývá tak dvě hodiny navečer) málo času  na chatu. Trávil jsem tam zrovna tou dobou tak šest hodin denně. Nicméně toto nebudu rozvádět, neboť se to příliš příběhu netýká. Netýká se ho příliš ani to, že já jsem napsal kritiku na Necara – totiž že se s ním těžko komunikuje, načež on reagoval tím, že mi dal na sebe kontakt. V té době jednoznačně vítězil v naší místnosti GameBoy, který od doby kdy přišel o hvězdu moc na xchat nechodil a v poslední době opět začínal.
Při svém hovoru s Necarem mi tento sdělil, že GameBoy sice vyhrává, ale že nemá o tu funkci zájem. No myslel jsem si sice něco jiného, ale nekomentoval jsem to.
Tou dobou jsem dospěl k závěru, že v místnosti Kluci jsou dva kluci, kteří tam tráví velké množství času. Jejich smůla byla, že nejsou certifikovaní. Jednalo se o kluka_20 a geil-bursche. Navrhl jsem jim, že by měli kandidovat na stálé správce, neboť mají díky času, který tam tráví o místnosti docela přehled. Tehdy jsem ještě netušil, co to způsobí. Geil-bursch se rozhodl do toho jít, měl však strach, že to nestihne a tak jsem odjel do Prahy ho certifikovat. Druhý (nebo třetí) den se vše vyřídilo a geil-bursch mohl kandidovat. Je pravda, že jsem ho podpořil, jak jsem mohl a že velmi rychle předstihl GameBoye (během jediného dne). Nevím, jak se choval GameBoy ke geil-burschovi předtím, ale ten večer, kdy ho geil-bursch předstihl, byl GameBoy velmi nepříjemný vůči němu (a vlastně i vůči mně). Ten večer přišel (patrně pozván GameBoyem) i Challanger a musím přiznat, že jsem ho díky tomu měl za GameBoyova přisluhovače – chtěl bych se mu za to tímto omluvit.
V krátké době Challanger certifikoval kluka_20 a ten se také velmi rychle dostal před GameBoye. Sám jsem si toho tuším ani nevšiml a proto mne překvapil útok Necara – prohlásil, že jestli bude geil-bursch, nebo kluk_20 stálým správcem (jinými slovy: jestli jím nebude GameBoy), tak on – tedy Necar – odstupuje. Zdůvodňoval to tím, že kluk_20 a geil-bursch znají málo tu místnost a že to nejsou vhodní správci. Navíc že většina hlasů je od lidí z cizích místností. Když mi je jmenoval, jednalo se povětšinou o kluky, kteří naši místnost doopravdy navštěvují, čímž jen dokázal neznalost poměrů v místnosti, které správcoval. Nicméně jako argument se mi to nezdálo vhodné, neboť pokud vím nebylo stanoveno omezující pravidlo, které by říkalo, jestli mohou hlasovat jen lidé z té místnosti, kde dotyčný kandiduje, nebo ze všech.
Ten večer též Necar zaútočil na kluka_20 a řekl mu, že to má vzdát, že chodí do té  místnosti příliš krátce na to, aby mohl dělat stálého správce (přestože předtím tvrdil, že proti tomu, aby kluk_20 dělal stálého správce nic nemá – a to jak mně při tom prvním telefonátu, tak i klukovi_20). Opět mu vyčítal, že pro něj hlasovali cizí. Zde bych mohl dodat výpisy z historie ICQ, kde mám části rozhovoru Necara s klukem_20, ale to snad není třeba. Ke cti Necara je třeba dodat, že se Necar klukovi_20 omluvil za obvinění z toho, že pro něj hlasovali cizí lidé – ale myslím, že je to irelevantní a to že Necar vůbec něco takového tvrdil dokazuje jeho neznalost místnosti (tím neříkám, že existuje člověk, který zná vše a všechny, ale…).
No tyto hádky a dohady mne sice rozčilovaly, ale nepřikládal jsem jim snad ani moc jiný význam, než morální. O to víc mne vyvedlo z míry, když jsem po vyhodnocení našel mezi stálými správci GameBoye. Tenkrát jsem zase zaútočil já a řekl jsem, že za stávajících podmínek nemůžu být stálým správcem, protože k takovémuto xchatu nemohu mít žádný vztah. Navrhl jsem, že odejdu a funkci že může dostat buď geil-bursch, nebo kluk_20. Ani jeden však můj odchod nechtěl a GameBoy brzy ze seznamu stálých správců zmizel. S tím tedy zmizel důvod k mému odchodu a já jsem zatím zůstal, přestože GameBoy měl narážky na lidi, kteří slibují a pak nic nedělají a také na „dlouhé vlasy a krátký rozum“.
Geil-bursch se sešel v Praze s Necarem a GameBoyem. Zatímco Necar prý souhlasil s tím, aby geil-bursch dostal stálého správce, GameBoy se nechal slyšet, že on to nechce a že jen na něm záleží, kdo bude stálý správce a kdo ne. Takováto zpupnost někoho, kdo na xchatu již nemá žádnou funkci mne docela naštvala. Snažil jsem se zjistit názor ostatních. Z GameBoyových slov jsem měl pocit, že ho celý xchat miluje (ačkoli to tak z výsledků nevypadalo) a nechtěl jsem jít proti vůli celé místnosti. Většinou jsem našel mnoho uší ochotných mi naslouchat (to je jen podobenství, ve skutečnosti spíš očí, ochotných mne číst a přizvukovat mi) a vzápětí si jít na mne stěžovat ke GameBoyovi. Nebudu je jmenovat, protože určitě vědí, kdo. Docela trapné bylo, když jsme se sešli všichni tři – GameBoy, já a dotyčný – v jedné místnosti. Jak se dotyčný snažil vyjít s námi oběma. Ale to nebudu rozpitvávat – není to předmětem tohoto povídání.
GameBoyovy výkřiky o tom, jak on rozhoduje, kdo bude stálý správce, jsem bral jen jako prázdné chvástání se, přestože již několikrát dokázal, že to není pravda. Nevím, jak dokáže člověk, který je normálním uživatelem, ovládat xchat – neumím si to představit. Nicméně několik teorií mám…
No každopádně potom se prý na chvilku dokonce stal geil-bursch stálým správcem. Uvádím to jen pro úplnost, neboť já osobně jsem si toho ani nevšiml a vím to jen z vyprávění. Nevím ani, jakou úlohu v tom hraje uživatel, jehož nick, začínající tuším písmenem „M“ si nepamatuji a který se do mne jednou pustil, protože (alespoň to tak vypadalo) se domníval, že se GameBoye zastávám. Bavil se se mnou vícekrát a vždy na stejné téma. Nevím, jakou roli v tom hrála Clearka – dívčina, která chodí do místnosti „Kluci“ a přátelí se s GameBoyem. Nevím také, kde se vzaly informace o tom, že hlasy pro geil-bursche a kluka_20 jsou falešné. Prý to vzešlo z kontroly IP adres (jak je asi kdo kontroloval a co z nich odvodil?) a výsledkem bylo nezvolení obou… Domnívám se, že jde jen o kec – že si to vymyslel GameBoy pro zamlžení celého dění a pro uklidnění ostatních. Mnoho toho nevím, ale abych to celé zakončil:
Dnes jsem zjistil, že jsem přestal být stálým správcem na „Klukách“. Včera to prý GameBoy vykřikoval na „Klukách“ a na otázku, zda jsem se toho zřekl sám prý odpověděl: „Mně nějakej Minox nezajímá“. Zdá se to být autentické, protože již jsem podobné prohlášení slyšel. Volal jsem Johnymu_Rambovi a ten řekl, že mi stálého správce sebral BigGB na základě stížností uživatelů (ó, jak tradiční je tato věta na xchatu – chudáci uživatelé). Bohužel mne o tom neráčil nikdo sám od sebe informovat… Že by GameBoy měl až tak dlouhé prsty? Podle jeho chvástání se a podle toho, co o něm vím a co vím o xTeamu by to bylo možné. Kdo ví…?
Domnívám se, že na takovém xchatu být nechci a chtěl bych se omluvit KBW, který už mne před rokem (údajně – GameBoyovo tvrzení – dotyčný tam byl tenkrát pod jiným nickem a pak mne on, nebo někdo jiný pod nickem KBW vzal zpět) vyhodil za to, že jsem se zastával GameBoye: Promiň Kamile, za ten rok jsem snad maličko zmoudřel a trochu Tvůj názor pochopil.
Ó lidé, jak jsme namyšlení a jak zoufale bojujeme o moc – o své místo na slunci. Tak hle jak se perou, jen pohleďte na ně, jak úplatky berou a svrbí je dlaně…zpívá Karel Kryl, člověk kterého si opravdu vážím.
 

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru