Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ponurý Londýn 1970

14. 09. 2002
0
0
740

Byl den, odpolední čas. Nad Londýnem vlají černé zástavy. Ptáte se, co se stalo?? Zemřel nejslavnější kytarista všech dob. Ulicí Londýna jede krvavě červený Jaguár, který veze pasažera, co pro "Hippies" znamenal vše. Na sedadle je umístěna urna a na ní je zlatými písmeny napsán monogram J.H.

 

Škoda Jimi, že neuvidíš ten dav, co se tu sešel, aby tě vyprovodil na tvou poslední cestu. Snad všechny beatové, bluesové, rockové i komerční kapely hrají jen jedinou skladbu "Hey Joe". Jako první jdou Michael a Rolling, s kterými jsi dobýval stupně světových hitparád. Skupina Traffic nese rozpuštěnou americkou vlajku a na ní jsou vyšity zlatě nápisy Tvých LP. Chybí jen to poslední, které jsi nestačil dokončit.

 

I královna Alžběta se s tebou přišla rozloučit, i když tě předtím odsuzovala pro zcela volný život. Na rohu stojí dívka a vzlyká, mezi vzlyky vykřikuje Tvé jméno. Drogy anebo Tvůj nečekaný odchod?? Dvě mladičké dívky nesou Tvého Fendera, ano i Tvá kytara bude s Tebou pohřbena. Mnoho lidí si lehá na zem a Tvůj vůz musí zastavit, aby na ně nenajel. A najednou se ho chopí desítky rukou a nesou ho směrem k přístavu. Tu jako na povel se ozvou všechny lodní sirény a mezi nimi i zaoceánská loď  "Queen", která tě odveze do států.

 

Už nikdy nespatříš sochu svobody, která Tě tolikrát inspirovala. Škoda, Jimi,  že odcházíš z tohoto světa. Mohl jsi zde ještě dlouho vládnout.

 

Loučíme se s Tebou my i stará Evropa. Zoceánská loď Queen vyplouvá.

Sbohem, Jimi, byl jsi král, byl jsi prostě

JIMI HENDRIX  1942 - 1970


WiruZ
16. 09. 2002
Dát tip
Nechci rejpat, ale nezemřel náhodou Jimi Hendrix až v roce 1970. A vůbec narodil se v roce 1942 a ne 1940. Schválně jsem se ještě podíval na internet, abych tady někomu nekřivdil, ale je tomu tak. Jediné co mě napadá jestli oba dva myslíme toho samého Jimiho Hendrixe. Není mi však známo, že by kdy byli dva.

Krel
14. 09. 2002
Dát tip
Jo to byl...ale proč to sem píšeš...tím neříkám, že se mne to nedotklo..dotklo a hodně...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru