Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Klíč ve schránce

20. 09. 2002
9
0
1456

Klíč ve schránce

Někdo mi do schránky hodil klíč.
Možná tím nic nemyslel a hned šel pryč, 
přesto mi hlavou vrtají otázky, 
co když to byl ctitel a klíč je to od lásky?

Anebo za klíčem skrývá se tajemství?
Obrovské poklady z bitev a vítězství. 
Možná se jím odmyká obrovská truhlice, 
je v ní plno šperků a zlata nejvíce.

Snad mohl se zločinec zbavovat důkazu, 
hodit klíč do schránky a utíkat do mrazu.
A zatím za dveřmi ztichlého bytu, 
leží tam mrtvola, v zádech má břitvu.

Možná se tím klíčkem natahují autíčka,
atak chtěl chlapeček nazlobit chlapečka.
Pro trochu srandy, nechal se unésti, 
chudáček autíčko už ale nejezdí.

Snad někdo zamykal s pocitem naposled.
Vevnitř měl konec, klidný byl napohled.
A pak se zastavil u mé schránky na chvíli,
než nad ním pod mostem lidé hlavama kroutili.

Stačí se zamyslet, jsou tisíce možností.
Člověk si vymyslí hromady hloupostí.
Lidská fantazie, velká je studna.
Nechme pravdu pravdou, někdy je nudná.


Nicname
19. 08. 2003
Dát tip
hm...no ani nemusim ale hezký hraní se slovy

Lukri
25. 01. 2003
Dát tip
líbí :-)

Kastel
07. 01. 2003
Dát tip
fajn čtení - T

ufd
08. 10. 2002
Dát tip
Miorslawek - Mno, o avizu jsem tu nic necetla, od tebe tu toho bylo celkem dost :) Jak vis, ze nebylo pochopeno, co jsi chtel puvodne rici? ... ze by prosta dedukce, mily Watsone? ... ja mam radsi Poirota. Nedokoncena myslenka? I mistr tesar se utne. Tak ztraty casu bylo dost pro vsechny, ted prisel chvile na perspektivni cinnost :)

ufd
07. 10. 2002
Dát tip
miroslawek - Ja se ti velmi omlouvam, jestli jsem se te dotkla, jsem na pismakovi nanejvis podesate a pisu treti "kritiku", takze netusim, co je avizo a ze je slusnost ;) Stejne tak netusim, co muj pokus o ironii odkryl, nic totiz nebylo prikryto ... pokud ovsem bylo, znas me lip nez ja :) Jsem rada, ze si sebe tak cenis, mohl bys nekterym rozdavat. Preji hezky zivot :)

Jsem moc rad, ze vas toto dilo tak upoutalo, i to, ze se nad takovym doslova brakem pozastavil sam Miroslavek. Promin, vim, ze je to hnusny, ale ty nejsi o moc lepsi.

Miroslawek
07. 10. 2002
Dát tip
Dvojjediná bytost: ta jasnozřivost... ta mne fascinuje... někdo neví na co je avízo, ale z několika řádků je mu zcela jasné, jaký jsem, a co je mým zvykem a jaxi sám sebe cením. Šlaka, jsem prozrazen ;o))))))))))))))))))))))))))))))))))) P.S. Ona schopnost by se měla k něčemu využít... třeba k pochopení toho, co jsem chtěl původně říci.. ale na tom asi nesejde, hlavně, když tu emocionální újmu na někoho hodíš... jak prosté, milý Watsone... Je zajímavé, že jsi neodhali

Miroslawek
07. 10. 2002
Dát tip
la la la... prsk... ;o))))

Miroslawek
07. 10. 2002
Dát tip
Velký Sam (Miroslawek)

Miroslawek
06. 10. 2002
Dát tip
ufd: bývá dobrým a slušným zvykem, když s někým mluvíš, dát mu avízo, to za prvé. Za druhé si myslím, že ten pokus o jízlivou ironii byl zcela zbytečný a neopodstatněný... a odkryl spíš něco jiného, než asi měl... nicméně, každému, co jeho jest ;o)))) Alespoň jsem teď pochopil, že jsem se skutečně zahazoval... Hezký den

ufd
04. 10. 2002
Dát tip
miroslawek - Dekujeme, ze jsi nas poctil svou bajecnou kritikou, i kdyz neni tvym zvykem se s necim takovym zahazovat... je pro nas cti, ze ji se objetoval vstoupit sem dokonce dvakrat, melo by se to pocitat alespon za tipu!!!! ;)

Bix
02. 10. 2002
Dát tip
:o) milá myšlienka mňa zaskočilo unésti - nejezdí

ufd
02. 10. 2002
Dát tip
Miroslawek - Mozna to bude tim, ze je to text k pisnicce ... dulezity rytmus, verse se vyzpivaji. Ale jen tak mezi nami, mne se taky moc nelibi, jako pisnicka zni mnohem lip ;)

Diky, ale mozna docenujes tu pisnicku diky toho, ze jsi ji slysela tak rikajic za tepla:)!!!!

Mas tam avizo od Ufd, ale nevim jestli ti ho poslala, tak pro jistu!!!!!

Miroslawek
02. 10. 2002
Dát tip
ufd - pokud je to písňový text, existuje na to tady příslušná kategorie, aby na něj bylo možno pohlížet ze správného úhlu. Ale stejně. Je sice pravda, že v písni se rytmus dá vyzpívat, i když verše stopově tak docela nevycházejí, nicméně má připomínka přece nesměřovala k formálnímu naplnění metrického schématu - to je na zběžný pohled bez chyby, ale ke způsobu, jakým toho bylo dosaženo. Své připomínky k obsahu zde nezmiňuji, to by bylo nad rámec toho, co jsem ochoten tomuto dílku věnovat, a myslím, že i tomu, co by byl ochoten někdo číst ;o))))

WiruZ
01. 10. 2002
Dát tip
Dobré. Má to dobrý nápad a dobře to plyne. t*

Miroslawek
01. 10. 2002
Dát tip
hmmm... bez poznámek k obsahu, jen technické: zdá se mi, že metrum je dodrženo až příliš násilně a je to vidět stavbě textu jednotlivých veršů... nepřirozené inverze, nadbytečné spojky, volba slov... z mého pohledu je to docela dost vidět... rýmy jsou zvukově OK (snad až na tu břitvu a chlapečka), docela se Ti daří vyhýbat se gramatickým rýmům, nicméně to není tak podstatné, vadí mi na nich taková mírná nenápaditost, kterou podporuje rýmování aabb... čím jednodušší forma, tím větší klade nároky na způsob provedení...

Čmelák
30. 09. 2002
Dát tip
Také mně se hra s fantazií a se slovy líbí...Tip

Sýkorka
27. 09. 2002
Dát tip
Super :o))) má to síce inverziu, proti ktorej som apriori (možno to nie je dobré...), ale je to veľmi pútavo napísané, nechýba vtip, proste je to super nápad. Aj príbeh - taký kľúč v schránke, nevidela som ešte báseň, ktorá by sa tak vedome hrala s motívom KEBY a zároveň nebola gýčová. V závere trošku patetizuješ, ale nenarušilo to môj dojem. Rozpošlem tiež avízka :o) (sestrí, braček :o) )

Rowenna
21. 09. 2002
Dát tip
Jo, líbí se mi to, je to hravé, pěkně si hraješ s fantazií. Tip.

skromna
21. 09. 2002
Dát tip
*g*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru