Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bracho porad!

29. 09. 2002
2
0
811
Autor
Kyle_Simmons

Tento pribeh mi kdysi vypravela ma mamka. Je podle pravdy, ac je to neuveritelne...Odehrava se mezi mym dedeckem a houserem.

  Muj dedecek mel tehdy asi sest nebo sedm roku. Chodil do skoly v Hnojniku, ac on sam byl z vesnice, 20 kilometru vzdalene. Pri sve ceste do skoly vzdy prochazel kolem jednoho domu, kde meli volne pusteneho housera. Housek vzd pribehl  k dedeckovi a zacal ho stipat. Dedecek utikal, ale houser neprestaval. To same se odehravalo pri zpatecni ceste ze skoly.

  Po nekolika dnech, kdy uz mel od housera mnouho medrin, se dedecek rozhodl, ze se zepta sveho starsiho bratra, jak by se mohl houserovi ubranit. Jak se rozhodl, tak i udelal. Sel za bratrem, aby mu poradil. Drahus byl o dost starsi a tak si vedel se vsim rady. Proto rekl: "Az te zase zacne stipat, tak ho chytni za krk a dvakrat s nim zatoc nad hlavou. On potom krasne usne a az usne, tak ho dej do krovi. Hezky ho tam posad a halvu mu dej pod kridlo." Jak mu bratr poradil, tak dedecek udelal.

  Az sel dalsi den do skoly a opet ho housek zacal stipat,tak ho chytil za krk, a dvakrat s nim otocil nad hlavou, tak jak mu to bratr poradil. Potom ho dal do krovi, a hlavu pod kridlo. Kdyz sel ze skoly. houser ho nestipal a tak si rikal, co s nim asi je. Podival se do onoho krovi a videl housera krasne spat. Druheho dne se opet vydal do skoly s obavami, ze se houser probudil, a ze ho zase bude stipat. Ale ono nic. Houser porad spal v krovi. Dedeckovi to bylo divne, ale nechal ho spat.

  Teprve az sel ze skoly domu, napadlo ho do nej jen tak jemne stouchnout. Prisel k nemu, a trochu do nej tukl klacikem. Houser se prevratil a bok a sapl dale. Dedecek si uvedomil, ze ho uspal, ale na veky. a tak od te doby kolem toho domu nechodi... 


Wopi
02. 10. 2002
Dát tip
Sám, kdybych měl (hypoteticky!) točit houserem, chytil bych nejspíše dalšího do zad. :)))

ano Wopi:-)) řekls to za mě... :-)

Nebudu nikomu nic vyvracet, protoze ja jsem tomu taky nechtel uverit. :o))

Sluníško
01. 10. 2002
Dát tip
chudak :(((

Wopi
01. 10. 2002
Dát tip
moc tomu nevěřím... zatočit houserem nad hlavou, k tomu je zapotřebí značné síly... více, než lze čekat od 6-7 letého chlapce :)

Sluníško
01. 10. 2002
Dát tip
uff, doufám že ho fakt neuzved... protože jestli jo... :( kuju Wopi :-)

Lomarinka
29. 09. 2002
Dát tip
:oD *

:-)) hodnej dědeček:-))

Algaranna
29. 09. 2002
Dát tip
:-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru