Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zakázaná láska

01. 10. 2002
3
2
562
Autor
Fiona

Je to o dívce,která nesmí poznat lásku.

Den je noc a noc je den,

krásná je růže,krásný je sen.

Probouzím se vedle tebe,

když hájím před tebou sama sebe.

Pořád na tebe myslím,

když nemohu s tebou být,

vždyť krásná je láska,

avšak musím o ní jen snít.


2 názory

neroušek
04. 12. 2008
Dát tip
Moc pěkné. Nerouškovi se úplně nejvíc líbí první dva verše.Závistí je bledý bleďoučký.*

piha
04. 12. 2008
Dát tip
PROBOUZÍM SE VEDLE TEBE - KDYŽ HÁJÍM PŘED SEBOU SAMA SEBE...PĚKNÉ,ZY TO TIP a z nepříznivých kritik si nic nedělej..jó,machrovat umí každej - pokud jsi opravdu žákyně zŠ,jsi veli dobrá...někdo si halt na tobě zchlazuje vlasní komplexy...piš!

Podle sebe soudím tebe a jsi odsouzena k verdiktu, že toto je to nejlepší, co jsem od tebe četl. A s originalitou si nedělej starosti, každá báseň je něčím originální...

Notreal
06. 10. 2002
Dát tip
mně se to docela líbí - nechte ji chudinku :o) *

Kytička
02. 10. 2002
Dát tip
Milá Fionko, jestli je ti opravdu 11let, tak klobouk dolů. Mě se to líbí, hezky piš dál a uvidíš jak ti to půjde... Tak písej, protože láska je krásná! a když se ještě o ní dá psát? Co víc si přát :) A mimochodem mám kamarádku v Anglii a jmenuje se taky Fionka :) PS: A Glasso - nehraj si tu na bůhví jakého kritika, který sebral všechno moudro.

Albireo
02. 10. 2002
Dát tip
Fiono, nenech se otrávit a piš dál. Doufám, že některé z příštích básní už budu moci dát tip. Glass: méně kvalitní rýmy jsou na Písmákovi bohužel spíš pravidlem než výjimkou, najde se tu spousta dílek s horšími - a to od podstatně starších autorů. Ostatně Tvé vlastní verše mě také zrovna nenadchly. Rád si počkám, jak bude Fiona psát, až bude ve Tvém věku (čas utíká rychle) a porovnám Tvou dnešní tvorbu s její za ty 3 roky.

Endif
02. 10. 2002
Dát tip
11 let? Škoda že tu nemáme rubriku "Děti písmákům" :)

Glass
02. 10. 2002
Dát tip
Takže: Mpj: Rýmy- soudím jí podle sebe, podle rýmů, které jsem napsal a které napsali druzí. Vím že neexistuje absolutní originalita, ale trošku invence není nikdy na škodu. Originalita obsahu: Podobné je jistě každé dílo o lásce. Každé by mělo však nějakou svojí častí vybočovat,nemyslíš? Kytička: Nejsem bůhvíjaký kritik, jen jsem chtěl sdělit to, co si myslím... Albireo: Nemám právo kritisovat svoje vlastní dílo, takže odkaz na nadšení mými verši pomíjím. Věřím a z celého srdce doufám, že Fiona za 3 léta bude psát mnohem lépe nežli já v témže věku. Upřímně jí to přeji a věřím, že Ty také. Na druhou stranu se ptám: Má smysl porovnávat? Špatná kritika nikdy nic neřešila, nikdy nic nezměnila a autorovi jen zchladí odhodlání psáti dál. Vím to, ale když mám chuť vyjádřit svůj názor, nemohu si pomoci...ať je to dílo velmi kvalitní či ne. Omlouvám se všem, kterým jsem způsobil špatnou náladu. G.

Glass
01. 10. 2002
Dát tip
Jednoznačně ne moc povedené. Promiň, že Tě tolik srážím v první kritice na Tvé zřejmě první dílo, ale nemohu si pomoci a jsem upřímný. Rýmy - jsou velmi "ohrané" a ne moc originální, což se počítá. Obsah - také ne moc originální a docela kašovitý. Prolog - Mám pocit, že by autor neměl vysvětlovat své dílo... to ztrácí pak své "kouzlo". Dojem - Řekl bych "docela podprůměr", ale asi bych měl přihlédnout k Tvému věku, omlouvám se, že tak nečiním. Věřím však, že u Tebe brzy naleznu dílo, u kterého nebudu šetřit chválou. G.

Mpj
01. 10. 2002
Dát tip
Glass: Rýmy - V čem soudíš originalitu rýmů? Obsah - Originalita obsahu: píšeš to stejně do všech básní o lásce? Vždyť všechny mají velmi podobná témata... Prolog - Prolog je tu od toho, aby osvětloval dílo, pokud to autor považuje za nutné (ale formulka "Je to o ..." není zrovna nejšťastnější). Dojem - Já mám z toho dojem docela dobrej ;-)) Fiono, piš dál a nenech se odradit nepříznivými komentáři:-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru