Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Neviditelná kočka

02. 10. 2002
15
0
2040
Autor
Bafomette

...

Do svých čtyřiadvaceti let, jsem o existenci neviditelných koček prostě nevěděl. Vím, že to zní divně. Ale je to tak.

Pak jsem jednu dostal k narozeninám, ani nevím, od koho. Po divokým večírku jsem se probudil a zjistil, že mi po bytě pobíhá lísteček s nápisem: "Všechno nej k tvým čtyřiadvacátinám."

 

Nikdy předtím jsem doma žádné zvíře neměl a tak jsem příliš nevěděl, jak se k tomu živýmu tvorovi chovat. Koupil jsem si atlas zvířat, ale v něm neviditelná kočka není, zkuste ji tam najít. Ale pokud se vám  to podaří, už mi ani nemusíte dávat vědět. Jako chovatel jsem selhal. Po třech týdnech mi chcípla.

 

Asi někam, potvora, zalezla. A pošla tam hladem. Kdybych jí byl nechal aspoň ten lísteček na krku. Ale takhle?

Už třetí tejden mi to v bytě zvláštně páchne. V koupelně, v předsíni, v kuchyni, v obýváku. Všude. Ale co dělat?

Počkám ještě čtrnáct dní, a pak se zkusím přestěhovat.


JiKo
05. 01. 2006
Dát tip
vTip :-)

Narvah
03. 12. 2002
Dát tip
No, jeste neco zkusim. :)

PiR
12. 10. 2002
Dát tip
to Kamená_tvář: Nepobírám.... ani trochu, budu si to muset napsat do schémat... ale až ráno ;))

PiR
12. 10. 2002
Dát tip
Ještě jsem zapomněl:
Kamená_tvář +

N

= Kamenná_tvář
Chjoooo ta moje gramatika.... ;)

Bafomette
08. 10. 2002
Dát tip
No. To byste nevěřili, ale neviditelný se normálně viděj mezi sebou a viděj i ty viditelný. jenže já myslim, že jsem zcela určitě zřetelně viditelnej, pokud nepadne mlha, jako třeba včera, tudíž, pokud mě vidíš, je pravděpodobné, že pokud nepadne mlha, jsi taky viditelný. Z vlastní zkušenosti bych si tedy dovolil usuzovat, že i Kamenná je viditelná, Pája jak kdy, Sama ... taky viditelná. Teď mě napadá, že vlastně ani nevim jak se ta neviditelná holka jmenovala.

bafo: z ceho usuzujes, ze ja jsem viditelna? o tom by se dalo polemizovat!!! souhlasila bych s tim, kdybys rekl, ze jsem slysitelna, to jsem skoro vzdycky... ale... :o))))))) ja se sice vidim, ale kdyz neviditelni vidi i ostatni neviditelny, vidim tedy i sama sebe, ne? ty jsi sice, jak rikas zretelne viditelny, takze .... mam v tom uz pekny hokej... jo a maji vubec neviditelny holky jmena? a nebyla ta neviditelna holka vlastne kocka ("ta kocka!!!")? A kdyz uz jsem u toho, jak se vlastne u neviditelny holky pozna, jestli je kocka, kdyz je neviditelna? :o))))))))))))) uffffffffffffffff! :o))))))))))

PiR
07. 10. 2002
Dát tip
Tys ale pako ;) Ale urcite tomu verim.. .;)

Pája
07. 10. 2002
Dát tip
)))) *** no jo žvíž a ta

to PiR: pako to je a pekne neviditelny!!! :o))))))))

PiR
07. 10. 2002
Dát tip
to Kamenna_Tvar: No podle toho jaky pako, ale myslim ze Bafo je pako Viditelne... protoze dneska jsem ho potkal a videl jsem ho - teda za predpokladu ze ja sem viditelnej, je mozny ze sme oba neviditelny a proto se vidime... kdo vi.. ;)) a co ty? ;) Viden nebo neviden??

Bafomette
06. 10. 2002
Dát tip
A nějakýho extrovního psa nemáš?:) Ale co se nestalo. Včera v noci. Vracel jsem se zrovna od mých bratrů z návštěvy a najednou se za mnou ozvalo: "Čau kotě." Otočil jsem se, ale nikdo tam nebyl. Povídám: "Čau." Byla to ta holka co mi dala tu kočku. Říkala, že jí s tim z baráku vyrazili, protože neviditelný nechtěj, aby se s náma museli furt všude strkat, a tak maj úplně malý domky v místech, kde nikdo moc nechodí, maj v nich malý místnůstky a tam je každej metr krychlovej důležitej, tam se už žádná, ani neviditelná, kočka nevejde. Řekl jsem jí, že na ni pošlu Martu, protože strčit někomu do bytu zvíře, notabene kočku, a neříct mu o tom, to je pěkná sviňárna. Řekla mi, že jsem idiot, pak už nic neříkala, tak jsem šel domů, chtěl jsem koukat na Noc s Andělem, ale usnul jsem.

Šalvěj
06. 10. 2002
Dát tip
Dobrou noc

bafo, sama: koukam, ze Martu fakt zna cela parta!!! :o))))))

Witch
04. 10. 2002
Dát tip
zkus domů přinést neviditelnýho psa... jestli tam ta kočka někde je, tak jí najde jinak je to extrovní kousek ta povídka... *

jo, uz jsem ji vcera obdivovala na vasich strankach, jen mi bylo lito, ze ji nemuzu otipovat, takze jsem stastna, ze tak muzu ucinit ted!!! :o))))) *

PiR
03. 10. 2002
Dát tip
Teeeda to je ftipny... ;) A v jakem ze to bylo byte? ;)) Hold ten tvuj vztah k zivocichum.. chjooo... Chudak kocka (uz nikdy mi nerikej KOTE ;)) Jinak moc pekne a ftipne napsany... davam tip* (zase)

Sama
03. 10. 2002
Dát tip
I mně se ten styl lehkost nadsázky moc líbí, povedený text. A jako chovateli bych ti nejspíš měla říct, že to prásknu Kubišový, ale neudělám to, protože od tý kočky zas nebylo hezký, že byla neviditelná! TIP*!

Katerina
03. 10. 2002
Dát tip
To mam nekdy taky, neviditelnou kocku - je cerna a rozvaluje se mi na zidli, vcera vecer jsem si na ni nejmin dvakrat sedla...! tip za dobry napad :-)))

Čajke
03. 10. 2002
Dát tip
*!* :)

Bafomette
03. 10. 2002
Dát tip
néé, Kubišový nééé, ježiš, to bych nepřežil, to je moje oblíbená viditelná...jinak díky:)

Sama
03. 10. 2002
Dát tip
Klídek, Bafomette, to je náš vtípek, když se bvíme s našimi mazlíčky čtyřnohými - jeden si vždycky chce postěžovat, co to zvíře zas vyvedlo, a druhej ho uklidní s Martičkou na rtech, mimochodem já ji taky ráda.

Wiki
03. 10. 2002
Dát tip
přestěhuj se, to je fakt nejlepší řešení, ale dej si bacha o příštích narozeninách :-))) *

Paranoicus
02. 10. 2002
Dát tip
Spíš bych odhadl, že si sbalila kufry ... a předtím se někde vykadila.

Bafomette
02. 10. 2002
Dát tip
guláš v čárkách to je pro mě skoro jako písmenková polívka:)

Rowenna
02. 10. 2002
Dát tip
Jo, a taky vyčurala, než ti zdrhla. Když vůbec nevíš, jak se chovat k neviditelným kočkám. To zírám, co za nevzdělance běhá po světě. Ligu na ochranu zvířat na tebe.

Armand
02. 10. 2002
Dát tip
*! :)

dg
02. 10. 2002
Dát tip
moc hezká povídka!

warren
02. 10. 2002
Dát tip
jo, příma..... zasmál jsem se

Šalvěj
02. 10. 2002
Dát tip
Pozdravuj Šárku, o ní ještě víš, ne? :o) *

fungus2
02. 10. 2002
Dát tip
Jojo věci mezi nebem a zemi existují jak ve fikci tak i v realitě.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru