Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VYLOSOVÁN

03. 10. 2002
3
0
1304
Autor
B3

,,Nic není horší než porážka, kromě vítězství.." E. Hemingway


 

Dostával se do podivného transu. S každým krokem si uvědomoval nicotu, ze které přichází. Šmátral po niti světla, kterou náhle zahlédl. S každým dalším krokem jakoby si uvědomoval nicotu, do níž se vrací. Přetahovalo se o něj dvojité bezvýznamno. Vnímal své oči zevnitř. Nechtěl je vidět. Tahal za ně jakoby to byly zasliněné korále. Jedno vyndal. Růžovou tuší na ní stálo:

 

Bingo!! Vyhrál jsi! Pojď mezi nás..! Obrovské ruce ho popadly a táhly jej ke zdroji toho světla, co bylo dříve tenké jako nit. To světlo nesnesitelně tlačí do očí. Snad neomdlí. Vteřina ticha.. Snad až odněkud z vesmíru se jeho tělem tlačí výkřik. Bééééé!!!!!?

 

Místností zní potlesk. ,,Maminko máte chlapečka.." Mladá žena, zcela vyčerpaná, si šťastně oddychne. Přežila to. Už ho vidí grázlíka - tolik se na něj těšila. Teď tu je a směje se na ní. Je rád, že si ho vylosovala z říše mrtvých. Líbí se jí. Také ona jemu. Oba však tuší, že by tento vztah neměli chápat sexuálně.

 

Roky překotně plynuly až do doby, kdy si nadobro uvědomil, že miluje svou matku. Touží po ní úplně a bezvýhradně. Sleduje ji. Žárlí. Lituje toho, že se dříve nepodíval na druhou stranu svého losu. Nepodíval se, kam že se to, plný naděje, chystá vstoupit..

 

Těžko říci kolik let uběhlo do okamžiku, kdy na ni mířil brokovnicí a ona z rukama nad hlavou křičela: ,,Míšo nezabíjej mě, jsem tvoje máma, proboha.." Není těžké předvídat, že vystřelil. Bezvládné tělo mladíka dopadlo na zem. Vrátil se do říše mrtvých. Chudák jeho matka..

 


Narvah
17. 12. 2002
Dát tip
Ja to nevim. *.

Algaranna
04. 10. 2002
Dát tip
nepochopila sem to samy co Wopi, ale jinak moc dobry...

B3
04. 10. 2002
Dát tip
Jedná se o ty korále (představuji si tak, takové ty sazka míčky), vůbec jsem si toho nevšiml. Dík. Píšu více - někdy méňě - automaticky, pak se vloudí chyby... Je mi to líto. Promiňte jsem v depresi asi - ty její černé drápy - pravá jména věcí - bléé - hej nevíte někdo jak žít se ženskou, kterou miluju, v jedný místnosti a nepřijít o ní? Když se odstěhuji, tak se za chvíli zas stejně dáme dokupy a všechno začne znova.. nedokážem být spolu v jednom bytě, ale ani bez sebe - to je paradox. Heh, potrebuju spíš psychologa než písmák.. ale mám to tady rád********

B3
04. 10. 2002
Dát tip
.

Wopi
04. 10. 2002
Dát tip
my taky :)

Wopi
03. 10. 2002
Dát tip
Nechápu to "jednu vyndal" - oči to být nemůžou (jedno), korále taky ne (jeden), takže tápu

Katerina
03. 10. 2002
Dát tip
Jednu nit svetla?

Wopi
03. 10. 2002
Dát tip
Možná, ale v tom případě to není nejvhodněji naformulováno...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru