Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Universita pro Královny

02. 10. 2002
1
0
1032
Autor
olivierek

Pokud se Vám to bude líbit mohu dát odkaz na další studijní materiály :-)

Výchova komorníčka k pořádnosti a pečlivosti

Milé dámy, chcete-li se stát Královnami, pak naprosto nepostradatelně potřebujete mít svého komorníčka. Takový komorníček vám pochopitelně nespadne z nebe rovnou do klína – to je jasné. To je naprosto samozřejmé, že takového svého služebníčka si musíte soustavnou a usilovnou prací sami vyšlechtit a vychovat k obrazu svému.
Takže hurá do díla.

1) Předpoklady úspěchu

Prvním předpokladem úspěchu
jste právě vy milá Dámo. Jen a jen Vaše umění čar půvabů a kouzlení s touhami
a sny vašich obětí dovede odchytit toho pravého ptáčka, jenž nakonec svede
být vaším andílkem strážným.
Tedy pusťme se ponejprv do vylíčení Vašeho umění.

Za prvé, muž který Vás zajímá, má fantazii. Z toho vyplývá,
že Vás neohromí žádný takový, co poměřuje krásu žen podle trendů, které se mu předkládají v kdejakých magazínech. Tím ani náhodou nechci psát, že můžete být ošklivější než jsou ony. Ne, nemůžete a ani nejste, pokud jsou Vaše ambice stát se Královnami opravdové. Být Královnou totiž znamená být svá a být svá
znamená být pro eventuální oběti Vašeho zájmu, jenž by byli ochotni Vám sloužit být krásná. Lidé bez fantazie podléhají kráse, která se jim jako krása předkládá, poněvadž své krásy nejsou schopni. Pohlíží-li na Vás někdo jako na Krásku
ze žurnálu, omlaťte mu ten časák o jeho nejapný výraz a dejte mu vědět, že Vy nejste jako kdejaká tamta. Krása letí, krása je svobodná a Vy máte její křídla. Čáry vašich půvabů jsou sebejisté a nikdy se nikomu nepodřizují.
Za druhé, muž který Vás zajímá, umí polichotit, umí zapůsobit,
umí Vás rozesmát. A to souvisí s Vaší krásou, neboť tato krása muže, samozřejmě přispívá ke kráse Vaší. Budete-li vyžadovat po svém sluhovi jen strohé plnění Vašich příkazů, které mu nedají možnost seberealizovat se, nedáte-li mu možnost vyniknout a naplnit Vás tak krásou jeho, brzy shledáte Vaše Kralování nudným.
Tím chci poznamenat, že panovačnost se nedá ztotožnit s Kralováním a že půvaby Královny obzvláště vynikají při ponoukání svého komorníčka k tomu, aby ukazoval něco ze svého krásna.
Za třetí, muž který Vás zajímá, dokáže objevovat a obdivovat
krásu znovu a znovu a se stále novým zaujetím. A to dává tušit čarokrásu jíž jste ještě schopná. Tím bych zde chtěl zdůraznit, že není žádným uměním předvést svou krásu v jednom nádechu celou. Žádný muž ji celou ani neumí pojmout natož ohodnotit. Předvedete-li svou krásu celou, vytřete muži zrak, zblbnete mu hlavu v kalhotách, ale k opravdovému obdivu, který by vyjadřoval uznání Vaší krásy namísto prožitků z hučení v mužském přirození, nedocílíte. A Vaše krása potřebuje obdiv stejně jako potřebuje vláhu květina. Váš půvab
bude umocněn, uděláte-li svou Krásu obtížně dostupnou. Uděláte-li ze svého komorníčka průzkumníka – objevitele, jenž prohřeje každý vzorek svého nálezu a dodá mu nový význam pro sebe samého.

 

Druhým předpokladem úspěchu
Je jak bych tak řekl kvalita materiálu.
“Poslyš, neuráží tě, když se takhle metaforuješ?“
Ne, já jsem přeci zlatíčko.
„A tohle, že tě chytá za piňďu?“
Proč za piňďu?
„Neříkej, že nevíš, že piňďa je střed vesmíru.“
Není. A vůbec nepřeji si být již vyrušován.
“Kým? Tvým piňďou?“
Uff, jestli tenhle bod zdárně dokončím, nebudu jen zlatíčko, budu zlato. Hmm, napadá mě pivo, takže honem, ať to máme za sebou.

* Za prvé, by měl mýt přesně ten poddajný charakter, který Vám vyhovuje. Uff, to je ale složité. Zkrátka jsou muži a není jich zrovna málo a Vy o tom možná víte své, kteří se hnedle naškorpí, když se jim řekne, že by se měli jít učesat. Hmm, tak abych řekl pravdu i já na to mám své jisté poznámky. Ale vím. Vím a vědět je minimálně dobré znamení. No, řekněte, co by to bylo za pitomou práci, kdyby ten materiál hnětený Vaším půvabem Vám nedával pražádnou možnost zamyslet se jak na něj. Nemyslíte? Ale ano, jistě že ano, a s jakým důvtipem. I Šeherezáda by se u Vás mohla učit. Prostor k zamyšlení pro Vás jistě není nikdy dost velký. Tsssssss. Syčí konvice. Již běžím, má nejmilejší Paní dělat kafe.
* Za druhé, by měl být senzitivní. Měl by přesně rozeznat, kdy je situace jen vážná, kdy je již vyhrocená a kdy … Nebylo by jistě pro Vás dobrou vizitkou, kdyby zapomněl, že máte ráda kávu s lžičkou rozpustné čokolády a smetany, nedej bože, kdy máte svátek, narozeniny, či jiná výročí. Musím poznamenat, že by měl nejen umět rozeznat, ale i patřičně a správně zareagovat. Zkrátka by se Vás měl na jednu stranu opravdicky bát a na druhou stranu by měl být ohromný hrdina. Jo, přesně tak, to je pro Vás přeci ohromná pocta, když se Vás bojí někdo takový, co se jinak ničeho nezalekne. Dokonce bych považoval za projev pocty větší než můžete snést, ukáže-li svou odvahu vůči Vám a dovolí si tak něco, co by si rozhodně dovolovat neměl. Malá poznámka na okraj: :-).
* Za třetí nikdo není nikdy dost milý, hřejivý, vzácný, hladký, čistý, krystalický, křehký, pevný, tvrdý, jiskřivý, krásný,… nenosí-li v sobě lásku a s láskou se nenosí.


olivierek
15. 10. 2002
Dát tip
Kdyby těch studentek na Královnu chtělo být spousta tak tu Universitu nestavím, ale že je rod Královen tak vzácný, tak to cítím jako povinnost :-)

diderotka
14. 10. 2002
Dát tip
Já se připojuji k Endiff Chvílemi rozumím, častěji "?" Ju, a olivierek: k čemu Ti bude spousta studentek z kterých se "díky Tobě" stanou Královny?

olivierek
04. 10. 2002
Dát tip
Katerino dekuji za porozumění. Přidal jsem druhý předpoklad :-)

Katerina
04. 10. 2002
Dát tip
:-)))

Endif
03. 10. 2002
Dát tip
?

olivierek
03. 10. 2002
Dát tip
Tvůj otazník se diví nebo nechápe? A nebo máme na to, co nám připadá na ženách krásné, jiný názor? Chtěl bych to vědět, protože se nějak nedokážu spokojit s tím jak to je a v tobě vidím protivníka. Ale ať je to tak nebo onak, pustím se do vysvětlování. Vidím to tak, že ženy chtějí vypadat krásně dominantně jen tehdy, když usilují o to, aby muži měli chuť je dobýt a aby si na ně kdejaký otrapa nedovoloval. Ženy, které se hned svým proradným způsobem od začátku vlichocují vůbec pomíjím. Mě krucipísek nehřeje, když mi žena před očima kličkuje a snaží se nahmátnout něco z mé ješitnosti, aby dosáhla svého, na to jsem háklivý, mě to uráží. Vlastně to uráží mou ješitnost. Mě se líbí, když Žena čaruje se svými půvaby a všelijak si mě dobírá a zkouší jako bonbónek. Mám z toho radost a baví mě si na ten bonbónek hrát. Jenže ženy se nějak dovtípily, že z muži musí pracovat tak a tak a mě to jde proti srsti a přeji si to změnit. Proto ta Universita.

Endif
03. 10. 2002
Dát tip
(chtěl jsem jen vyjádřit, že mi tenhle text uniká natolik, že se nezmůžu ani na pořádnou otázku :)

Katerina
03. 10. 2002
Dát tip
Ja ti naprosto rozumím ;-)))) 'Za druhé' se mi zamlouva nejvic, na tom momentalne uz leta vice mene uspesne pracuju... chci dalsi kapitoly....!!!! tip

Algaranna
02. 10. 2002
Dát tip
:-))) mno...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru