Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

LOVESTORY I

12. 11. 2002
3
0
681
Autor
WoKo

GÁBINA

 

Ráno Milan přišel s tím, že na sebe máme moc málo času, že se začínáme vzdalovat jeden druhému, což je škoda, a že si potřebujeme promluvit… Půjčil si otcovo auto, protože vlastní měl po autonehodě z minulého týdne ještě v servisu, a vyrazili jsme do přírody. Prý že rodina z matčiny strany tam má něco na způsob rodinné usedlosti - tak jsem řekla proč ne?! Mám se s ním hádat doma nebo v klidu, v lese, na čistém vzduchu daleko od lidí?

Milan rozhodl, že vyrazíme v sedm ráno, abychom zbytečně nepřišli o celou polovinu soboty. Cesta do Kačova měla trvat tři hodiny, ale počítáme-li tu hodinu a půl, co jsme tropili scény u jedné benzínové pumpy.

"Proč si nemůžeš vzít stejnou bagetu jako mám já?"

"Protože mám chuť na kuřecí, Milane."

"Vždycky musíš mít něco extra."

"Když myslíš…"

"Nemyslím - tě pozoruju už hezkejch pár měsíců! Vždycky se musíš odlišovat za každou cenu! Když já si objednám zeleninu, musíš si dát maso - když si lehnu na levou stranu postele - ty si musíš lehnout přesně na tu opačnou - když …"

"Zastav, Milane… Je normální, že každej spíme na jiný straně postele, takhle to chodí…:-)"

"Tak proč musíš mít kuřecí bagetu?"

"Dobře, jak myslíš," řekla jsem a vrátila ji zpátky do chladničky. Načež se Milan zasekl, zvážněl a začal přemýšlet. Mohlo to trvat pár vteřin. Tvářil se tak záhadně, že by nikdo nepoznal, jestli má v plánu si prdnout nebo vytasit kolt a přepadnout místní benzinovou pobočku. Čekala jsem na výsledek jeho přemýšlení.

"Ne - vem si tu bagetu." Řekl po chvíli.

"Už mě přešla chuť, lásko."

"Trvám na tom, aby sis vzala tu kuřecí bagetu."

"Já už ale nechci kuřecí bagetu."

"Můžeš mi vysvětlit, proč už nemáš chuť na kuřecí bagetu, když jsi po ní ještě před chvílí slintala?"

"Já neslintám, Milane…" A takhle jsme tam stáli fakt neuvěřitelně dlouho a bavili průchozí zákazníky i personál. Milan byl nevědomej bavič, ale třída, to se musí uznat.

Cestou po tomhle hodinovým dramatickým dialogu už se mnou nepromluvil.

"Zastav, musím se vyčůrat," řekla jsem a zmizela někde v lese. Nechtělo se mi čůrat, chtěla jsem se projít, nadýchat se čerstvýho vzduchu, být sama a hlavně… hlavně se mu ztratit, protože mě ze všeho nejvíc strašně zajímalo, jestli mě ten nabubřelej maminčin mazlíček bude vůbec hledat. Zastavila jsem se osm metrů od krajnice a čekala. Asi se domníval, že holčičky čůraj deset minut. Kašlala jsem na to. Vyndala jsem si z bundy cigaretu, zapálila si a mířila do neznámého lesa. Proč ne?

"Proč jo??" Ptala jsem se sama sebe po šesti hodinách úplné samoty v lese. Začínalo se stmívat, cigarety došly a navíc hrozilo, že bude zima a že mě fakt nikdo hledat nepřijde.

"Mám panikařit nebo co?" Zeptala jsem se sama sebe a usedla na docela rovně uřízlý pařez a seděla a jen koukala tak kolem sebe. Během necelých dvaceti minut byla tma. Už nebylo kam jít, nic nebylo vidět. Měla jsem hlad a botasky byly navlhlý. Příště už netrucuju.

Když v tom se objevilo po mém pravém boku světlo. Malé, téměř neznatelné, ale stálé. Asi okno nějaké chaty někde tam za tím křovím. Vyskočila jsem z pařezu a pustila se rychlou chůzí směrem za světýlkem, když jsem zakopla o nějaký kořen a rozplácla se jak žába. No nic, vstala jsem a jak slepec jsem před sebou šmátrala rukama a nohama raději dvakrát letmo prošlapávala terén. Cesta - mohlo to být půl kilometru, víc ne - mi mohla trvat téměř hodinu. O to větší však pro mě byla radost. Světlo - chata - bezpečí.

Vyšla jsem po schodech na dřevěnou terasu chatky a začala bušit na dveře. Po chvíli mi otevřel docela hezkej kluk - asi tak stejně starý jako já.

"Ahoj."

"Ahoj." Vytřeštil na mě oči. Asi nevěděl, co si má myslet. Jestli jsem strašidýlko Emílek nebo masový vrah.

"Můžu dál?" Zeptala jsem se a usmála se na něj.

Pootevřel dveře a vpustil mě dovnitř.

"Po - sedněte- sedni si." Zakoktal.

"Nemáš prosimtě čaj? Jsem promrzlá."

"Jo - jo - určitě - momentík, jo?" A odešel do kuchyně.

 

. .. ... .... ..... pokračování ..... .... ... .. .


Josefk
13. 11. 2002
Dát tip
vím to dobře, jak začne chlap přemejšlet, netrvá to pár vteřin !!! :-)))

Joohankaa
13. 11. 2002
Dát tip
Jo, je to dobrý. Těším se na další pokračování :-)

Witch
12. 11. 2002
Dát tip
GREAT! *** těším se na další!

Wopi
12. 11. 2002
Dát tip
dobrý..lepší sama v pustém lese než s Milanem :-))*

Wiki
12. 11. 2002
Dát tip
to nepsal Wopi, ale Wiki :-)!!!!!!!!!!!!! ---------------------------------------------------

Wiki
12. 11. 2002
Dát tip
Gábina je lepší než Petr :-)) Petr má co dohánět :-)

WoKo
12. 11. 2002
Dát tip
jo, Gábina je lepší... no... ale stříbrná medaile je taky dobrá :) Petr

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru