Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stanu se vánkem

23. 10. 2002
2
0
521
Autor
Lannister

moje druhá věc,napsal jsem to v podstatě hned za první,taková melancholická nálada mně přepadla,budu rád za jakékoliv připomínky

Stanu se vánkem

 

 

Na modré hladině

vlnka mi uniká

na malý okamžik

mít jí tak v náručí

 

Čistá jak lilie

stala se součástí

vody tak nečisté

snad jí to nezranní

 

Na malou chvilinku

mít ji tu na dlani

nádhernou kapičku

zmizí mi potají

 

Zbyla jen vzpomínka

na krásný okamžik

viděl jsem labutě

jak k nebi vzlétají

 

Lehounkým vánkem jen

chtěl bych je obejmout

vzpomenu na vlnku

ptáci už plakají.


Amanda
03. 12. 2002
Dát tip
Hmmm ty rymy tam moc nesedi ale myslenka je pekna...

Angellina
29. 10. 2002
Dát tip
já tipuju* myslím, že by bylo zbytečné, hledat křečovitá vyjádření, jen aby to neznělo ohraně, modrá barva má podle mého názoru navodit dojem například čistoty, klidu, nejde prostě jen o barvu.... nehodlám pitvat každé slovo tohoto díla, záleží na dojmu, který ve čtenáři zůstane a mě se báseň líbí

Miroslawek
24. 10. 2002
Dát tip
Fil: aha, takže malíř nemusí umět malovat, sochař sochat, hudebník hrát, skladatel skládat...??? Ono to vše vyžaduje zvládnutí určitého řemesla, ať chceš nebo ne... jinak je to hezká záliba, proti které nic, nicméně bez té snahy to degeneruje na pouhou grafomanii... čímž Tě z ní nechci nařknout, jen odpovědět na Tvou otázku. A žádná báseň není dokonalá, to by stačila jedna... formální dokonalost není vše, to je jen půlka... bezcenná bez svého doplňku... mrtvá, prázdná skořápka A mimochodem stroje už jsou naprogramovány a píší, neboj. tanganika: tento tón, tento tón, to je on... falešně, jak je vidět, lze nejen zpívat, ale i slyšet ;o)))

Miroslawek
23. 10. 2002
Dát tip
ehm... nějak jsem tam příliš nenašel ony slibované rýmy ptáci plakají... nebo pláčou? nezranní... to mi přijde jako celkem nesouvisle nezapadající odkaz na ráno... spousta samozřejmých slovních spojení, která působí docela dost vycpávkovitě, např. : modrá hladina - modrá, kovová nebo černá... co takhle jinou vlastní barvu, resp. pojmenování pro ni bys nenašel? malý okamžik... chvilinka - obojí je vždycky malé, ne? čistá ...lilie - to by mne překvapilo, kdybys napsal špinavá.... lehounký vánek - existuje těžký vánek?

Lannister
23. 10. 2002
Dát tip
Miroslawe díky za konstruktivní kritiku,sám vím že to není úplně ono,jsou to začátky,asi to opravdu není zcela rýmované..

Miroslawek
23. 10. 2002
Dát tip
eee... příště, prosím, pošli Avízo abych věděl, že se mnou mluvíš, díky

Fil
23. 10. 2002
Dát tip
...proč chtít vykonstruovat dokonalou báseň ...hmmmm vždyť všichni říkají ,že v nedokonalosti jest krása,to by to pak nemuseli psát lidi ,ale stroje-stačí naprogramovat a je to ...no i když zase musím uznat ,že na počátku je vždy člověk! Ale mě se líbíl

tanganika
23. 10. 2002
Dát tip
miroslawek ma akysi zvlastny ton vo svojom pisani...az mi z toho behaju zimomriavky po chrbte. . .nesmiem zabudnut na avizo!!!

Borec
23. 10. 2002
Dát tip
Tak tohle je:

opět moc hezké.....jen tak dál....*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru