Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kruh

28. 10. 2002
3
0
1444
Autor
tatokalan

Náš život...

Chodíme v kruhu
jako cvičení psi
Nezáleží nám na ničem,
nezájímá nás nic -
kromě peněz

Bludný kruh -
peníze, úspěch...

Kdy jsme však překročili
bludný kořen?


tatokalan
15. 02. 2003
Dát tip
Jo, je to problém, když dneska všechno stojí prachy.... Ale jde o to, aby člověk život nepodřizoval jenom těm penězům. I když je fakt, že to dost sedí od člověka, kterej každej měsíc počítá, aby neumřel hlady...

zajímá mě taky spousta věcí, ovšem jen díky penězům se jim můžu věnovat...Žádný protiklad v tom nevidím, pokud je vztah k oběma hodnotám vyrovnaný :o) **** dík za úvahu :o))

Žíně
14. 02. 2003
Dát tip
Nojo, ale vyskočit z toho kruhu je hrozně těžký, i když si uvědomujeme, že takový život nemá to pravé naplnění. Nutí nás k němu totiž spousta vnějších okolností - zaběhaná pravidla a stereotipy společnosti, ve které žijeme, ekonomické tlaky na to, abychom se aspoň trochu slušně uživili atd. Vystoupit z bludiště dokáží většinou jen silné a nebojácné osobnosti, nebo lehkomyslní dobrodruzi.

Žíně
14. 02. 2003
Dát tip
pardon - stereotypy

Lost
31. 10. 2002
Dát tip
Nenažrané lidské ovce byly, jsou a budou. Naštěstí každá doba má své menší či větší "osvícence". A ten se pozná už jen podle toho, že začne o "bludném kruhu" byť jen uvažovat. . .uuf ..týpos*

tatokalan
31. 10. 2002
Dát tip
Právě, že mě zajímá hodně věcí a peníze skoro vůbec, proto to píšu. Kdyby mě zajímaly jen peníze, asi bych to tak necítila. Ale každý má právo na svůj názor, pro někoho jsou to kecy, pro někoho látka k přemýšlení - nehodící se škrtněte.

Jolie
30. 10. 2002
Dát tip
bludny koren tkvi hned v prvnim kapesnem a prvni petikorune za zvejkacku. Hne djak si poprve dite uvedomi, ze perinka je "MOJE!"... Pak uz to je jen geometricka cara k tunelu. :-)

Whelp
29. 10. 2002
Dát tip
Peníze! Peníze!! Peníze!!! PENÍZE!!!! Život nám řídí, každý se po nich pídí... Mnohého zničí...

Narvah
28. 10. 2002
Dát tip
Tvoje postrehy jsou trochu neprekvapive. A ta otazka nakonec? Jakej koren? Tak to bylo vzdycky. Lidi budou vzdycky chodit v kruhu a bloudit. Tebe nezajima nic krome penez? KECY

miklunka
28. 10. 2002
Dát tip
náhodou myslim ze autor ma pravdu...!muselo to byt i jiny...

Joohankaa
28. 10. 2002
Dát tip
Ano, bylo to jiné. Původně jsme se honili za kořínkama a bobulema.

Barbar
28. 10. 2002
Dát tip
To nás přepadla LENOST!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru