Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jakési vzpomínání

05. 11. 2002
1
0
1341
Autor
Siriik

Radši už nic...

Pohádka bylo, když jsem onen sešit znovu otevřel. Mohl bych říci: otevřel po letech, ovšem nerad bych, aby to vyznělo nesprávným způsobem a směrem. Proto lze chápat už jako zpověď, veškeré literatury či snovosti zbavenou: Jméno města jsem si našel na mapě i s jezerem. Ono dětství, bezpojemné!

 

Tedy rovněž: A toto ztěží šestileté děcko náhle na pozadí zákeřného léta uslyší příběh o člověku a hudbu, kterou napsal, a že ta doba, která přijde, bude dobou mou

 

Ani jedno spolu samozřejmě nesouvisí, to jen to slovo! Přesto: dvě témata, jež se v jistém smyslu opakovala, vracela – koneckonců možná, pořád, ještě, dosud – – –

 

Dosud – osud – co je to vůbec za snažení sám sobě odpovídat!

 

Bezesporu filosofie, což ještě neznamená, že v tom onen rozpor není.


Siriik
07. 12. 2002
Dát tip
quapa: estas guapa, muchas gracias

quapa
06. 12. 2002
Dát tip
: ) ten nazev sedi.....super

Shammann
25. 11. 2002
Dát tip
Seregil:a tudíž ich liebe solche rochofori:-)

Seregil
23. 11. 2002
Dát tip
minulost, budoucnost, osud - je nám katem dosud, až ho překonáme tak bude vyšší jsoucno a vůbec všechno bude jinak, filozofie... hmmm. Zmatený mi to připadá, ale stačí chvilku číst a souvislosti dochází. Myslím, že se na tebe vrhnu Siriiku, vypadá to velmi zajímavě... Tip za obsah, forma by se dala vyladit... Shammanne: Hergotkrucinálfagot... :-)) čili avi..

Siriik
23. 11. 2002
Dát tip
Seregil: Díky, co víc k tomu říct? Z formou je u mě vždycky problém, častokrát se mi zkrátka nepodaří najít ten nejvhodnější průnik především mezi fragmentárností a souvislostí (či kontinuitou)...

Seregil
23. 11. 2002
Dát tip
Siriiku: to přijde časem, já jsem si tu formu u svých básní vyladil právě tady na Písmákovi...

Siriik
23. 11. 2002
Dát tip
Seregile: díky, já v to taky doufám.

Siriik
19. 11. 2002
Dát tip
Neřekl bych, že ta překážka je nepřekonatelná. Není překonatelná snadno, to jistě, ale obtížná srozumitelnost je zde důsledkem snahy o co nejpřesnější vyjádření - a tomu dávám přednost.

"Chtěl jsem jenom říct, že zamotávám schválně. Koneckonců - ne všechno se dá vyjádřit přímo." -> To je sice pravda, ale neplatí ten obsah trochu vysokou daň své formě? Estetický objekt by měl klást vnímateli překážku, ale zase ne příliš obtížně zdolávatelnou, ne-li nepřekonatelnou.

Shammann
11. 11. 2002
Dát tip
Ano, o tom bych mohl sáhodlouze povídat....

Shammann
08. 11. 2002
Dát tip
Dobrá dobrá, ale přece jeom máš tu uvedeno, že stojíš o hlubší kritiku, tak jsem se činil!

Siriik
08. 11. 2002
Dát tip
V pořádku, vždyť já jsem rád. Chtěl jsem jenom říct, že zamotávám schválně. Koneckonců - ne všechno se dá vyjádřit přímo.

Shammann
07. 11. 2002
Dát tip
Je to zmateně zamotaný, ale myšlenku to jistě má, jen dá děsnou práci ji v té změti zmotanců najít!! Sem zvědav na Stáníka

Siriik
07. 11. 2002
Dát tip
Viz prolog k předcházejícímu dílku této (začínající, uvidíme, jak dlouho mě to bude bavit) série. Myšlenky se dolují v temných (a od bůhvíčehovšeho zasviněných) hlubinách, na zemi leží akorát prachy, které my filosofové přecházíme s pohrdavým pohledem :-))))))))))))))))))))))))) Hlavně to neber moc vážně!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru