Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slíbený příběh

09. 11. 2002
7
0
1133
Autor
Osirie

Bylo to jednoho pozdního podzimního rána.

Spala jsem na chaloupce. Je tam moc krásně. V létě poslouchám v tichu kuňkání žab, šumění potůčku a tma by se tam dala večer krájet nožem.

To ráno jsem se probudila o hodně dřív. Chtělo se mě ještě spát ale nemohla jsem znovu usnout a něco mě stále táhlo ven. Bylo mě chladno i pod dekou a tak jsem vstala, teple se oblékla, sešla ze schodů dolů a opatrně otevřela dveře. Úžasem oněmělá, zůstala jsme na prahu stát a dívala se na tu krásu. Na větvích stromů, keřích i trávě třpytily se šňůry zmrzlých perel a jiskřily jak diamanty. Byly to zmrzlé slzy posledního podzimního dne.

Ptala jsem se stromů. keřů i trávy..proč pláčete? Ale nedostala jsem žádnou odpověď. Jen tráva vzlykala při každém mém kroku ale já slyšela tichý pláč...a pak jsem jí uviděla. Byla to osamělá, zimou zkřehlá růže. Klopila svůj květ a na jejím jediném zbylém lístku, pomalu stékala jediná slza. Zvedla jsem jí hlavu a znovu se zeptala..proč pláčeš?  A ona začala vyprávět svůj příběh.

Bývala jsem křehká a slabá, vyrůstala jsme ve skleníku a děkovala za tak velkou péči svojí vůní a krásou. Jednou mě ale můj pěstitel vytrhl z půdy a poslal mě někam hodně daleko, do jiné země kde budu dělat radost zase někomu jinému. Cestovala jsem hodně dlouho a přitom jsem se zlomila ale tady jsem zase začala růst, sílit a vonět. Má nová pěstitelka mě slíbila příjít před prvním chladem a zabalit mě abych znovu nestonala ale ona na mě zapoměla.

Pak se růže odmlčela, už ani neplakala, hlavu sklonila a z posledních sil zašeptala..už je mráz a já jí tak věřila.... Víc už nepromluvilam a neslyšela co jsem jí odpověděla....ne, promiň, to jsem nechtěla...


Drago
23. 03. 2003
Dát tip
pěkné..a trošku (víc) smutné... tip

Shadown
19. 03. 2003
Dát tip
Souhlas taky se mi to líbí. Sebekriticky musím přiznat že také často zapomínám, ale snažím se to změnit.

Schwalbe
20. 02. 2003
Dát tip
Moc pěkné. t* Ty nesplněné sliby ....

Kuba_r
20. 11. 2002
Dát tip
Hezke, moc hezke. Clovek by nemel zapominat na veci co slibil, pac ho to pozdeji muze pekne mrzet.

JanisFan
11. 11. 2002
Dát tip
tak nějak. * krásné obrazy.

Zilla
10. 11. 2002
Dát tip
co na to říct...prostě *

fungus2
09. 11. 2002
Dát tip
Je to hezky smutné.

....?.... *t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru