Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zelený oči

14. 11. 2002
4
0
1297
Autor
Rézi

Nevím,co mě to napadlo,zveřejnit ty moje pomatený myšlenky...Možná to je hloupej nápad.Berte to teda prosííím s rezervou. Děkuju všem,co našli odvahu přečíst si To neuhodnete,text,který zveřejnilo Semeno.Asi je drzost psát o Kurtovi,ale já ho prostě miluju!!!Bylo to ze srdce...

   Potkávala ho často.Nechápala proč.Proč chodil na stejný místa,proč se na ní smutně usmíval?Proč?

   Měl zelený oči,absolutně vyhulený.Oči který nic neprozrazovaly a který byly úplně podmanivý.Ten jaho pohled...Asi ho milovala.V davu neznámejch lidí,nevyjadřujících svý emoce,hledala ty oči.A nacházela je.

   Ve ztemnělý uličce ho poprvé oslovila.Co jí to napadlo?Snad za to mohlo THC.Anebo to už fakt nemohla vydržet.Znervózňoval jí.Zase se tak smutně usmál a mlčel.Mluvila na něj dlouho.Slova jí nešla z úst.Mlčel.Neuvědomovala si co říká.Mlčel.Bylo to od srdce,řekla mu všechno.Mlčel.Řekla mu o těch jeho očích,o tom,že jí pronásledujou,ale on...mlčel.Stál tam s ní a nic neříkal.Zmlkla.Chvíli se nic nedělo.Jen tam stáli.Už nemohla dál.Klesla na chodník a začala brečet.Slzy se ztekly s prachem.A on tam pořád stál a mlčel.A pak zmizel.Prostě tam nebyl.Zatočila se jí hlava.Padala hluboko a dlouho.

   Gdyž se probrala,zjistila,že leží na zemi v prachu a vlastních zvratkách.On tam opravdu nestál.Už ho nigdy neviděla.Jako by s tím obsahem žaludku zmizel i on.

   Kámošky jí říkaly,že to byl jen sen,vidina,výplod její bujný fantazie,jejího pomatenýho mozku.A ona fakt nevěděla,jestli jim má věřit.Vždyť ty oči byly tak skutečný.Tak živý.A tak smutný.Unavený.A...milující...Jako by s ním ztratila i část sebe... 


Rézi
05. 03. 2003
Dát tip
jo...občas to musí ven...a nejen tohle...

Rézi
05. 03. 2003
Dát tip
sardynky:Dík moc...U vás je to to samý...Fakt.Ještě, že byl...

vamp
23. 01. 2003
Dát tip
Kurt si to nechal projít hlavou. Ale jinak dobrá muzika ze Seatlu. Proč zvracela(přehulenost,opilost)?

Sardynky
15. 12. 2002
Dát tip
Neni to Kurt...hmm...možná. Jeho vliv určitě...protože nebejt něho, nebylo by z tebe to, co seš. Štěstí, že ho bylo...

turandot
26. 11. 2002
Dát tip
Lucky Boy, are you still in me...? ten kluk, to je přece pocit, teda přijde mi to tak....pocit z ganji? Nedovedu posoudit...každopádně tohle mi sedlo...je to krásný, zamotaný divnejma náladama...sakra, krásný.

turandot
26. 11. 2002
Dát tip
Kurt? Sakra, co s nim furt máte???Cvoci. Z Kurta zbyl už taky jenom pocit. Teďka jsem četla zas nějakej novej výklad jeho smrti. Za chvíli zas začnou vědecky dokazovat, že nikdy nefetoval?! Rézi, nepiš to...sesypou se na tebe. Kurt, vžyť já vim:-), je inspirace v tý nejsyrovější podobě (jé:-) definice Kurta, to tu ještě nebylo) ...a já děsně žárlim....:-)

WiruZ
25. 11. 2002
Dát tip
Taky bych řekl, že to neni o Kurtovi... zelený oči neměl... možná je to spíš něco jemu velmi podobného... ale toho Kurta bych taky nechal spat bejt tebou...

Shammann
22. 11. 2002
Dát tip
Nemáš zač...

Shammann
21. 11. 2002
Dát tip
Rézi:zas tak mizerný to není, jen by to chtělo to víc šperkovat a slova jaksi ohladit a toho Kurta nechat spát:-)

Rézi
21. 11. 2002
Dát tip
Když já...ještě jednou,snad naposled,sem to svoje dílko o Kurtovi napíšu...Ohladit slova...to zní hezky,ale nevím,jak moc se mi to povede...Jinak děkuju za rady :-)

Rézi
20. 11. 2002
Dát tip
Já mezery mezi znamínkama nedělam tak nějak ze zvyku...Ale jestli se to blbě čte,můžu se pokusit...

Rézi
20. 11. 2002
Dát tip
To nebylo o Kurtovi...On neměl zelený oči...A se zvratkama bych ho nespojovala...To ne!!! Asi máš pravdu , ten styl je okoukanej...jenže já jinak psát neumím...Píšu svý pocity , já taková jsem...Napsala sem něco novýho...zase to skončilo u Kurta...sem strašná...Omlouvám se za svou nešikovnost..

Shammann
19. 11. 2002
Dát tip
Ale samozřejmě není zde důvodu, proč by měl někdo tohle dílo schazovat, jen by to chtělo zamakat!

Semeno
19. 11. 2002
Dát tip
No, toho se dost možná dočkáme, .... :o)) P.S. Díky za útěchu.. :o)

Shammann
19. 11. 2002
Dát tip
Semeno:a taky by sis mělo poslechnout třetí track z Renegades of Funk!

Shammann
18. 11. 2002
Dát tip
Semeno:ne já nejsem paranoik, ale ten styl, prostě mi to nesedí... všechno mi přijde stejné a stejně okoukané....

Semeno
18. 11. 2002
Dát tip
hmm, no dobře , to chápu, ... možná mi to tak , .. trochulilililnku taky připadlo, vlastně máš asi pravdu, no, a co..., to víš já se snažim, a pak nejsem zřejmně dostatečně kritický, no,.... ach jo.

Semeno
17. 11. 2002
Dát tip
Jo, chápu. Kurt, je všude, co? :o))

m11
16. 11. 2002
Dát tip
t

Wopi
15. 11. 2002
Dát tip
Musim říct, že se to bez mezer, který se normálně píšou za všem interpunkčníma znamínkama, dost špatně čte. Co tě vedlo k tomu je nedělat?

Shammann
15. 11. 2002
Dát tip
No já bych si asi nedovolil spojovat Kurta se zvratkama a psát to jako člověk, kterej hulí co se do něj šotů vejde..

Brunhilda
15. 11. 2002
Dát tip
eh..tak ja vam nevim...pride mi, ze se tam az moc plete smskovej slang, a to mi nesedi :(

Semeno
15. 11. 2002
Dát tip
Ale todle nemá nic společnýho s kurtem. Nebo jo? Že bych bylo natvrdlý? Tak nevim. Je mi jasný, že odpověď příde nejdřív v pondělí, tak neni kam spěchat. Ale já vážně myslelo, že tohle je zas vo něčem jinym, vo neschopnosti rozeznat realitu od iluze, o podivnejch, zasutejch lidskejch pocitech. Ehm, a šamčo, ty si myslíš, že takový lidi nejsou? Já vim, že si to nemyslíš, ale nechápu , proč se tomu bráníš. Je to vlastně originální, i když to už takhle určitě někdo napsal. Ale je to nádhernej nezvyk. :o))

Semeno
15. 11. 2002
Dát tip
Jazykový prostředky? Eeee?

Semeno
15. 11. 2002
Dát tip
a

Shammann
15. 11. 2002
Dát tip
Prostě to shammannovi nesedlo no a co a Kurt neměl zelený oči ne? Ale nějak mi to Kurta připomínalo..

Narvah
14. 11. 2002
Dát tip
Ja nevim. Nelibi se mi to.

Rézi
14. 11. 2002
Dát tip
Dík za upřímnost.To se mi líbí...

Semeno
14. 11. 2002
Dát tip
Jo, každej sme jinej, von za to chudák nemůže,.. Mě se to líbí, nádhera, jak otřepaně se to dá vyjádřit, možná bych to mohlo používat častějc, prostě jenom řikat, líbí se mi to, nelíbí se mi to. A nekecet furt vo blbostecha vo sobě, jenže, ... když nic jinýho neumim. Tak ti dám tip, za náladu, za vodvahu, za to, že je to podmanivý, jako ty jeho voči, za tajuplnost, temnost a hořkost. Chceš -li však znát i vady, zde jsou(na stříbrném podnose): Zadrhává. A taky je to lehce zmatený a zamotaný. Ovšem, na mě se zmateností nemáš, takže v klidu! :o))

Rézi
14. 11. 2002
Dát tip
Díky moc...jenže ty víš,že já to zamotaný mám...Asi bych toho měla zas nechat...obávám se,že všechny mí výtvory budou zmatený,zamotaný a zadrhávající se...Teď se normálně bojím...Fakt...Já vždy gdyž píšu,tak nejsem zrovna v pohodě...asi je to poznat...ale stejně dík!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru