Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láskyplné vztahy

20. 11. 2002
2
0
1100
Autor
Schlange

Jestli chceš mít láskyplné vztahy, pak bys měl zapomenout na veškeré "politikaření". Můžeš být prostě řítel, nezkoušet druhého ani ovládat, ani jím být ovládán. Je to možné, jen když je v tvém životě jistá meditativnost. jinak to není možné. Milovat lidskou bytost, je jedna z nejobtížnějších věcí na světě, protože ve chvíli, kdy začneš projevovat svoulásku, druhý začne provozovat "politikaření". On ví, že jsi na něm závislá, nebo on na ní. Můžeš být zotročen - psychologicky, duchovně - a nikdo nechce být otrok. Ale všechny tvé mezilidské vztahy se obrací v otroctví.

Láska potřebuje jasnou mysl.

Láska se potřebuje zbavit všech druhů ošklivých věcí, které jsou v tvé myslí - žárlivost, vztek, touha ovládat ......


Max
22. 11. 2002
Dát tip
Je to tak. Moudra slova. Ale myslim, ze politika muze byt i politikou svobody. Ponechani milovane bytosti v jeji neopakovatelnosti, laskyplna neobtezujici, pomahajici pece, umoznit ji svobodu jejiho rozvoje, toho, co je v ni nejlepsi. Ale tahle politika, tu zadni politici neznaji. Je to Trojice, jako ze jsem Max Trinarov - Laska - Zivot - Svoboda.

Jeanne
19. 11. 2002
Dát tip
tohle je moc pravdivý *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru