Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O dvou myslících myslivcích

17. 11. 2002
5
0
2159
Autor
Helga

...nesmyslná povídka inspirovaná jednou nesmyslnou debatu... Jen jsem chtěla poukázat na to, že ne vždy to, co se tváří chytře a přemýšlivě, chytré, přemýšlivé a duchaplné je. V podstatě je to tedy jen jakási hříčka...

     Dva myslivci běželi, jako by jim za patami hořelo. Po pravdě jim nehořelo, ale chrochtalo. Prase. Divoké. My se jen divíme, že běželi stále a že se nepokusili někam schovat. As zaslechli oni našich myšlenek a tak si řekli, že se zahrabou a že tam zůstanou. Zahrabal se však jen jeden, druhý vylezl na posed. Prase (divoké) nevědělo, za kým z nich má jít, a tak šlo domů. Ví někdo, kde má prase - to divoké - domov?

     Myslivec sedící na posedu po chvíli v sebeobraně vystřelil na zahrabaného myslivce mysle si, že zahrabaný myslivec si myslí, že myslivec na posedu je jelen a že je tedy nutné škodnou z posedu sestřelit. Jenže při tom všem střílení myslivec z posedu spadl. Dopadl dříve, než si stihl domyslet, co se stalo, a proto dopadl velmi zmaten. Zmatený dopadnutý myslivec řekl: “Kurva, proč jsem takový kretén, pane Bože!” a odplivl si hnusnou slinu. “Fuj, ty prase!” odvětil zahrabaný myslivec. “Prase! Divoké!” vykřikl dopadnutý myslivec a oba se dali na úprk, jako by jim za patami hořelo.

     Jak se vám líbil náš dnešní příběh o dvou myslících myslivcích, milé děti?


U nás myslivce nemáme, lovce perel, rybáře to jo, ... Ale pěkné slovo - myslivec, jako by to souviselo s myšlením, co ? ;)))

Helga
01. 05. 2003
Dát tip
My tady máme myslivce, ano, a jsou to jedni z nejchytřejších lidí, tak to jistě souvislost s myšlením mít musí.

Smázla bych milé děti, jinak...milé :-)*

Helga
01. 05. 2003
Dát tip
čekanka: Já bych to smázla celý. Ale to už jsem tu někde tvrdila. :)

A nic nemaž, já mám takovýhle šílenosti ráda :-)

j_i_r_i_k
23. 04. 2003
Dát tip
Helga: Kyberiádu si určitě přečti, v tomhle se k PH plně připojuji, fakt stojí za to, je to něco naprosto geniálního... A nedá se to vyprávět, fakt se to musí přečíst :)...

shibushi
19. 02. 2003
Dát tip
:-) "Nic" - to zní dobře! ;-)

Máš proč. Dej mi vědět, jak se Ti líbil.

Bááááječně ! Připomnělo mi to Kyberiádu od S.Lema. Jestli máš takových "hloupostí" víc, sem s nima !

Helga
09. 02. 2003
Dát tip
Co je Kyberiáda? Víc toho nemám, o tomhle jsem vážně přemýšlela, že to smažu. Ale dík za povzbuzení.

Kyberiáda, to je taková maxiabsurdní šílenost od polskýho spisovatele SF Stanislava Lema, rozhodně doporučuji k přečtení. Je to o dvou "konstruktorech", postaví kupříkladu stroj, který umí vyrobit všechno od "N" a poručí mu, aby udělal Nic.... To se nedá vyprávět, sežeň si to, neprohloupíš. A myslivce nemaž.

Helga
09. 02. 2003
Dát tip
Zkusím na to kouknout, ale k tomuhle tématu mám decentní blok - jediný SF, který jsem četla, je o prasečících (O.S. Card). Docela se mi to líbilo, ale musela jsem se zbavit odporu k těm technickým názvům. Ale na pana Maxiabsurdního jsem zvědavá.

j_i_r_i_k
27. 01. 2003
Dát tip
Přesně tento dojem mám též, nejvíce rekací mi chodí na díla doprovodná a mé perly jsou přehlíženy :)))))... Ale ono to je asi o tom, kdo na Tebe zrovna narazí, přecejen Písmák je celkem džungle a pohybují se v ní lecjací podivíni...

Helga
22. 01. 2003
Dát tip
Jo jo. Tak už to bývá. Když autor považuje nějaké své dílo za okrajovou blbost a jiné za zdařilé, u čtenářů se setkává s opačným názorem... Ale díky. ...Teď abych přehodnotila své psaní. :)

j_i_r_i_k
21. 01. 2003
Dát tip
No, taky jsem si v tom něco našel, není prase jako prase... Ale to sem nepatří... Líbí :)...

Kandelabr
11. 01. 2003
Dát tip
fórek...

Narvah
09. 01. 2003
Dát tip
:)

Zilla
22. 11. 2002
Dát tip
Tak jelen na posedu, jo?:o)))

Paranoicus
18. 11. 2002
Dát tip
Taky lze použít větu "Hezký večer u vás doma."
Jako vždycky jsem v tom našel něco úplně jiného než ostatní, proto se mi to tak moc líbilo ...

Helga
18. 11. 2002
Dát tip
Paranoicus: jsi vtipálek. :)

StvN
17. 11. 2002
Dát tip
ach

fungus2
17. 11. 2002
Dát tip
A safra!!To je legrační!!

Helga
17. 11. 2002
Dát tip
Ta poslední věta jen tam proto, že to pro děti vůbec není a že by to absolutně nemohly pochopit, protože to asi ani moc pochopit nejde. Sama nevím, chápu-li to. Ta debata, na kterou to reaguje, byla prostě o hovně, jeden mluvil o voze, druhej o koze a nikdo ničemu nerozuměl, jen se všichni tvářili strašně chytře. Takže tak...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru