Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ve víru běžného dne

19. 11. 2002
0
0
968
Autor
ina

Maly predvolebni fejeton..... :)

Rád bych se jednoho rána probudil a řekl si: „To je dnes ale hezký běžný den.“ Bohužel (bohudík, chcete-li) jsem takový den nezažil již několik měsíců. Důvod je jediný: VOLBY.

         Vstávám z postele a pouštím rádio. Je to takový rituál, který mě doprovází již několik let a nehodlám se ho jen tak vzdát. Po chvíli poslechu přístroj opět vypínám. Rád bych podotknul, že to již není součástí rituálu. Nesnesitelné nesmysly v podobě ranních předvolebních zpráv mě přinutily mírně pozměnit svůj harmonogram. Nevadí, malá změna neuškodí.

         Vycházím z domu a během krátké procházky městem se ocitám v jeho centru. Další nepříjemný zážitek. Ze zamyšlení mě svým hlukem vyrušil automobil s amplionem hlásající volební hesla jedné ze stran. Pln očekávání vcházím do budovy školy. Před mýma očima se mihotá jeden volič, pardon, student, za druhým.

         Marně hledám plakáty s dokonale matoucími slogany a hostesky, které by mi vnutily svůj program. Nikde nic. Aha, tady jsem v bezpečí, napadá mě. Z jedné z učeben slyším televizi. Spolužáci zřejmě během přestávky sledují fotbalové utkání.

         Hrůzný omyl. Na obrazovce hovoří vousatý pán se svou vnučkou. Také kandiduje do parlamentu. Zavírám oči a těším se na povolební klid. Mě nedostanou. Na mě reklama neplatí. Jsem totiž rozhodnut. Vím totiž, že jakmile odevzdám za plentou svůj hlas, budu mít zase chvíli klid.


uranium
27. 11. 2002
Dát tip
NO já nevím, pointa nedotažená, nic nového, nic originálního, nic nečekaného..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru