Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Informační systém ničí vandalové

19. 11. 2002
0
0
1176
Autor
ina

Uveřejněno 2.5.2002 v Olomouckých listech

            Litovelská radnice se ve spolupráci s obcemi mikroregionu rozhodla nabídnout turistům, kteří do této oblasti zavítají, bezplatnou službu přinášející informace o okolí a jeho zajímavostech.

„Litovel a okolní obce umístily na veřejných prostranstvích kiosky s počítači, kde zájemci najdou turistické zajímavosti či jiné informace,“ vysvětluje Helena Papajková, pracovnice odboru životního prostředí litovelské radnice.

            Dohromady 22 takových zařízení slouží veřejnosti již od roku 2001, kdy byla investice za téměř dva miliony korun realizována.  Takřka polovinu z celé sumy platila Litovel a obce, které se do projektu zapojily, zbytek financoval stát a významnou část získalo město z programu Phare.

            Litovelské Pomoraví, jehož je město Litovel centrem, leží na tzv. Jantarové stezce náležící do evropského systému cyklotras. I to byl jeden z důvodů, proč se radnice do projektu pustila.

            Přestože jsou počítače uloženy v nerozbitném rámu, stávají se často obětí vandalů. V Haňovicích byla dokonce zničena dotyková obrazovka za dvacet tisíc korun. Největší problémy s ničením kiosků má však samotná Litovel, kde se zařízení stávají terčem nenechavců, kteří je neustále  poškozují různými způsoby.

            V příštích týdnech čeká informační systém aktualizace dat. Ta poslední proběhla v srpnu roku 2001.

 

                                                                                               -ina-


stejně jsou ty bedny vyplý ať už to ti debílkové rozbijou nebo ne, takže se ti tůůůristi dozví úplný ho...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru