Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Podvečer

21. 11. 2002
1
0
761
Autor
Annath

Plíží se sem tam
chuchvalec za oknem,
oko zaslepení.

Seregil
09. 12. 2002
Dát tip
Hm. Neoslovilo.... trochu divné....

Marthin
02. 12. 2002
Dát tip
A já dávám tip neb je to dle mého gusta..:-)

Radost
02. 12. 2002
Dát tip
jojo, každýmu podle jeho gusta... někdo holky, někdo vdolky :-)))

Marthin
02. 12. 2002
Dát tip
Někdo třeba jenom holky polky..;-)

Radost
25. 11. 2002
Dát tip
vs. waldekkova dekonstrukce - pro mě jsou první a druhý řádek do značné míry propojeny - plížící se chuchvalec za oknem atd. Co je oko zaslepení, to může být ledasco. Každopádně bych nechtěl vytýkat nečitelnost jako spíš nejednotnost, nekompaktnost...

waldekke
22. 11. 2002
Dát tip
Nazdar Ani. Možná bys navždy-tvému a i ostatním pomohla, kdybys v té haiku (při cizelování) použila některá slova, která jsou o trošku víc konkrétní. Určitě nikdo nemůže mít nic proti haiku, která mají pro Tebe hluboký význam, ale píšeš ji (a hlavně publikuješ) také pro publikum. Tudíž by si z této haiku to publikum také neměla vynechat. "Plíží se sem tam" může znamenat bezcílnost a chaotický pohyb, třeba mraků na obloze? "Chuchvalec za oknem" by mohla být mlha pozorovaná z pohodlí domova. "Okno zaslepení" asi může značit v kontextu zbytku té haiku také hradbu před okolním světem. Co bys řekla tomuto obrazu, sedí? Laskavá mlha Smutek za oknem skryla. Ach, sladká bolest.

nevím zda je to haiku...... a nic mi to neřeklo, sorinky

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru