Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

anorexie

02. 12. 2002
12
0
2290

Výkřik obličeje bez těla,

mysl, která nemyslí,

naděje konečně zemřela,

 na jídle nejsme závislí...

 

Jsme lehcí jako motýl,

popravdě, možná i víc...

Dřív tuk v nás žil,

a teď už nic...

 

Splnil se nám sen   ,

jsme lidi bez těla,

jsme chodící kůže jen,

a rozum už nic nedělá...

 

Mé prsty chabě se třesou,

mé nohy mě už neunesou,

ale to mi má vadit ???

 

Jsou vychrtlé , jsou hubené,

to je krása,

jsou míň jak slovo mluvené,

co každý denně hlásá...

 

Jak krásně to zní ,

ta choroba,

slyšíte tu jemnost v ní

-anorexie...

 


slyšíte tu jemnost v ní -anorexie... moc dobré

Elyn
31. 12. 2003
Dát tip
*

Pirka
29. 12. 2003
Dát tip
Jenom si dělejte legraci z nemoci (NEMOCI!) ... jo, ale ženskou má bejt za co chytit ... 'sem slyšela - někde v nějaké hospodě ... někdy mezi pátým a šestým něčím rumem ... ale nakonec - vždyť přece in rum je taky veritas, že.

popel
23. 12. 2003
Dát tip
Dílko dobré. Umřela mi kamarádka "anorektička"... Takže vzhůru do cukroví ať jsme tlustí na tři prsty. :o))

_kxk
23. 12. 2003
Dát tip
Dílka ze života, jsou mi rozhodně bližší..Asík jako tvoje.... áš to napsaný strašně krásně a tak posílám zaslouženýho T TI TIP TIPA!!

TIP. Výborný dílo. A co se týče mýho názoru, holky jak tyčky se mužskýmu pohlaví moc nelíběj. Vždycky je lepší, když je na co si sáhnout!

Nedvedka
09. 12. 2002
Dát tip
*

Já znám taky spousty těchto holek ... A z vlastní zkušenosti vím, že když trošku přiberou, hned to chtějí zase dostat pryč, protože si připadají tlusté... A navíc, mají také tu psychyckou vadu , že chtějí být středem pozornosti a toto je dokonalý prostředek... Já tyto dívky ( a dokonce i některé kluky ) neodsuzuji , naopak jim hrozně fandim , protože když DOKÁŽÍ připustit , že touto nemocí trpí a uvědomí si to včas, tak se s tím něco dělat dá..

Armand
04. 12. 2002
Dát tip
***

Čolito
04. 12. 2002
Dát tip
Vždy když se objeví na stránkách Písmáka tohle téma, vlastně mě to zaujme ze všech tématů nejvíc. Možná je to tím, že mi je to víc než blízké. Anorexie a bulimie vládnou dnešnímu světu. Štíhlost je spojována s krásou a tady je možná ta chyba.Pozastavila jsem se nad spojením Jsme lehcí jako motýl. Taky bych chtěla necítit svou váhu, být lehká....nebýt...chápu takové dívky...a neodsuzuju je jako většina ostatních. Je to psychická nemoc a i když dotyčná chce začít jíst...už to nejde.. Souhlasím s tím, že určitý vliv na tom všem mají média. Ze všech stran nás bombardují, jak máme být štíhlé, dokonalé, jak máme cvičit, jak zdravě jíst. Ze všecho mi je občas hodně smutno.... Na internetu jsou stránky Anabell ... je tam vše o těchto nemocích... i články navíc...a protože i já jsem takto nemocná a za svou nemoc se nestydím, jen s ní denně bojuju...mám už dva roky a půl bulimii...a znám hodně dívek trpící anorexií, protože chodím na skupinové terapie. Chci jen říct. Je to peklo. Občas si přeješ nemít ani tu lehkost motýla.

Print
03. 12. 2002
Dát tip
Moc*!!!

Mech
03. 12. 2002
Dát tip
je to velmi povedený, co se díla týče, jinak tedy každý svého štěstí strůjcem...což je škoda, protože kvůli tělu bych se nenervoval, T!

Cirilla
02. 12. 2002
Dát tip
je to choroba dnešní doby, ta touha po vychrtlých holkách, no uznejte, kdo díá přednost tlustý holce před hubenou??? A v dnešní době už člověk sotva seženě lecky i normální velikost, všechno je jak na panenky..

aRmida
02. 12. 2002
Dát tip
c: myslím, že to tak není. iluzi takové situace vytvářejí média. ale každý mít vychrtlou blondýnu nemůže. jednoduše proto, že jich tolik není. a taky proto, že ji prostě nechce. ač to zní jako fráze, které stejně nikdo nevěři, pokud máš někoho rád(a), bereš ho/ji takového(ou) jaký(á) je na nějaká kila kašleš. a propos normální velikost - já třeba nejsem schopen sehnat boty, protože v pánském tak malé nemají a v dětském zase nemají tak velké:-)

Cirilla
02. 12. 2002
Dát tip
a: nechtěla jsem tady rozpoutat nějakou diskuzi, jen jsem si přisadila. Moc dobře vím, co je příčina anorexie, protože několik takových holek jsem stihla poznat na jednom móc suprovym pobytu v jedný nejmenovaný nemocnici... S těma velikostma nepřeháním. Nejsem obézní, mám úplně normální velikost, ale když vlezu třeba do (ehm TOTO NENÍ REKLAMA) Terranovy, mám dojem, že jsem nejtlustější člověk na světě. Jinak to samozřejmě není zas tak zlý. No, ještě k vychrtlejm blondýnám: jeden můj kamarád tvrdí, že ho naprosto neberou, a hle - už s jednou takovou chodí. No, nejspíš to bude tím, že na tom vzhledu mu nesejde, že :o)

aRmida
02. 12. 2002
Dát tip
:-)chicht. taky jsem ty boty nakonec sehnal:-) ...ale to už není k věci... tedy k básni. tak se omlouvám.

Aurora
02. 12. 2002
Dát tip
Zajmavá debata, ale měla bych se asi spíš vyjádřit k tomu dílku: ***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru