Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jeden a jeden

07. 12. 2002
2
0
617
Autor
Annath

darováno jako dík ... :-)

Slaná tříšť šumí,
štěstím zpitý slunný sen

našel své bytí.


Seregil
16. 01. 2003
Dát tip
Velmi pěkně...

houba
14. 01. 2003
Dát tip
*

Radost
10. 12. 2002
Dát tip
jak říká marleyna: písmenka tady vytváří dojem takové neohrabanosti, člověk sklouzne k šišlání a zapomene na haiku...

Annath
10. 12. 2002
Dát tip
2 Radost: jestli jsi zapomenul na haiku, je to opravdové haiku ;-))

Radost
10. 12. 2002
Dát tip
tak to není... není to haiku, zapomeň na to

Annath
10. 12. 2002
Dát tip
ty to ale nějak bereš vážně, co? ;-) Ale haiku je JE VÁŽNÁ věc. Já to beru ... jen mi řekni, kde se učil vynášet tak přísné soudy, taky bych to rád uměl, ale netroufnu si na to. tralala, tralala rády bysem běhala oblečená nahalá ... jenže je zima a taxi počkám do jara. tak! sněží! je to o kolik horší haiku než: V horách se dívam na hory za deště poslouchám déšť jaro leto podzim zima vcera mi bylo dobře a zítra bude zas ? :-)

Radost
10. 12. 2002
Dát tip
:)))))))))) ani nevíš, jaxi mě pobavila... to první není haiku (ale není daleko, jen je to dlouhý, jsou tam zbytečný slova a chybí tomu jazyková obratnost) a to druhé v češtině taky ne...(ale v originále jo, takže v manifestu klubu nevadí...) Zrovna u haiku je totiž problém v tom, že formální zákony prostě dodržovat musíš, jinak to haiku není. Stejně jako když chceš jezdit autem atd. Samozřejmě, v první řadě jde o atmosféru, o pocit, ale třeba tenhle tvůj pokus právě atmosféru a pocit ubíjí naprostou formální nedostatečností. Haiku vážně neberu, nejde to, ale snažím se aspoň ukazovat lidem, jak jsou některé pojmy dané... a že i umění může zachovávat pravidla a přesto být krásné. (Samozřejmě, je tu problém, že ty pravidla tak trochu každý chápe jinak. Interpretace interpretace a vůbec. Snad do vánoc vyjde moje formulace... Uvidíme...) dík za reakci R*

Mathew
07. 12. 2002
Dát tip
Bezva ! Prostřední verš se mi líbí strašně moc :)*

Astalavista
07. 12. 2002
Dát tip
Fajn:)

Marleyna
07. 12. 2002
Dát tip
Trošku to šišlá :))) Ale jinak to působí krásně mírumilovně.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru