Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kouzlo duše

17. 12. 2002
1
0
644
Autor
Kréta

Růže= žena= něha

Žena - symbol krásy,něhy, lásky ............

 

 

Již staří Řekové vzývali a uctívali tu nejkrásnější lidskou bytost, Ženu, Kterou stvořil sám Bůh na této modré planetě Zemi.Ptáme se proč ,právě ta žena dokázala vždy překonat nepřekonatelné.Svým půvabem ,krásou , chytrostí uměla prolomit ty nejsilnější ledy, na druhé straně se mnohdy stala svárem mnoha válek, krutosti a nenávisti.A právě zase ta žena dokázala po dlouhá tisíciletí i v té nejtěžší době pomáhat na svět novému životu.

 

Mnoho legend a bájí hovoří o ženě , jakožto o krásné bohyni, ale prosím nehleďme jen na fyzickou krásu ženy, vždyť to nejmocnější a nejkrásnější je právě ženská duše, a jen ta dokáže pravdivě hovořit.Byly doby , kdy žena se musela oddaně smířit se svým osudem, nesměla plně projevit svou vůli a nebylo rozvinuto její vlastní já.Doba nového milénia dává této křehké bytosti možnost  naplno projeviti nejen svou krásu, půvab, ale především rozvinouti její osobnost.

Možná právě žena ,kterou poznáte , Vy človíčku, nebude míti předepsané křivky světových topmodelek, ale bude míti cosi více .

Ptáte se : Co je více, než-li ženská krása? Odpověď zní : Kouzlo ženské osobnosti.

 

Citát : " Místo růže do dlaní, vkládám Slovo do Tvého srdce Ženo ů.


Myšlenka
23. 06. 2003
Dát tip
a já sní souhlasím, tip jelikož, jste nepochopily co chtěla říci, muži už dávno nemají fantazii.........

Narvah
18. 12. 2002
Dát tip
Mas pravdu. Vcera mi to nevadilo. Dnes uz to nevygumuju...

Cirilla
17. 12. 2002
Dát tip
Mno, ženská sem, i když mi do dvanácti lidi říkali "chlapče" páč jsem asi tak vypadala. Hezky to tu ženskou oslavuje, to ju, ale takovej pořádnej chlap, hmmm...;)

Keiko
17. 12. 2002
Dát tip
to ,,ů" na konci to vystihuje :o)

Kandelabr
17. 12. 2002
Dát tip
chm chm...takže pamflet na obranu špeků? :) ne, pardon, samozřejmě máš pravdu, ale zase ta krása, jako odvěky zdroj umělecké inspirace atd... oslovení Vy, človíčku mi připadá stupidní, nemám rád tyhle zdrobnělinky působí to na mě strašně falešně. a vůbec je to takové mělké, člověk se z toho nic nedoví, krom hromady otřepaných frází a "hlubokých pravd" které zná každý...

Bobísek
17. 12. 2002
Dát tip
To "ů" nějak nechápu... :-)

Radost
17. 12. 2002
Dát tip
to snad ne... nemohu se ubránit dojmům jako je: laciný feministický žvást... popřípadě... úvaha vedoucí odnikud nikam... kromě naprosto nedostatečné argumentace a populistických frází k závěru docházíš spíš silou své (jistě ženské) intuice... bez urážky... směju se... je-li to parodie...? :-) pokud je to parodie, tak tip

Narvah
17. 12. 2002
Dát tip
To je fakt strasne. Chce se mi blit.

Radost
17. 12. 2002
Dát tip
Narvahu: s touhle okouzlující upřímností bys mohl někoho ranit! :-) (ale tobě to asi nevadí...?)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru