Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nenazvatelné

02. 01. 2003
0
0
524
Autor
Pecka

 

 Sedím na patníku rozbourané cesty. Je po dešti. Díry a prohlubně poničeného asfaltového koberce jsou zality vodou, v níž se odráží siuety spustlých panelových domů. Přemýšlím o ničem a zároveň o všem, zmatený slet myšlenek nepotřebných k životu, ale člověka neustále sužujících. Jediné, co skutečně vnímám je oranžový plamínek dohořívající cigarety a hustý dým, vycházející z koutku mých úst. Je šero, a za chvíli úplná tma. Ještě nikdy předtím jsem neviděl tak rychle zapadat slunce. Cítím, že dnešní noc bude jiná než  ty předešlé, něco se stane. Tělem mi probíhá onen zvláštní mrazivý pocit, směs strachu, nervozity, očekávání, naděje, ale má hlava říká: "Dost! To stačí, zvedni tu svoji prdel a běž , kamkoliv, hlavně pryč odsud, zbav se toho pocitu!" Zůstávám. Nemohu vstát. Teď ne, on přijde, já to vím. Nenechá mě dlouho čekat, on nenechává nikoho dlouho čekat, tak přece ani mě ne! Onen mrazivý pocit přechází v pocity obrovské až neskutečné duševní síly, najednou můžu lítat, pouhým pohledem ničit, bourat, zabíjet, jsem všude kam se jen podíváte, nikdo se přede mnou neschová, jsem ten kdo dává i bere, jsem ta nejmocnější síla jakou si jde jen těžko představit a vězte, jednou přijdu i za vámi…

 


Karoli
09. 01. 2004
Dát tip
my chceme povídku! my chceme povídku! a teď všichni! my chceme povídku!

majky1
05. 01. 2003
Dát tip
dobrá formulace,hezky i napsaný

katugiro
02. 01. 2003
Dát tip
Je to nesmysl, ale máš sugestivní styl, vynech "tajemné síly" a zkus psát povídky! :)

Joohankaa
02. 01. 2003
Dát tip
Popravdě jsem nějak nepochopila, o co jde. Ale trošku mě utěšuje ta kategorie. Musím říct, že ačkoli jsem teď asi já trošku mimo, tohle dílko má v sobě obrazivost. Fajn.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru