Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na dobrou noc

04. 01. 2003
1
0
670
Autor
Gripen

Když uvolněná mysl přemítá

jak lze vyjádřit láska.

Ani vzorcem, ni definicí.

Nýbrž polibkem na rty hořící.

Proč ale nedaří se mi,

v tvých krásných očích utopit se?

Pro společnou chvíli utrhnout ti růži.

Nechť nic není sladší než tvůj spánek.


johanne
19. 09. 2004
Dát tip
ukázat obraz, pocit? ehm, mám pocit, že vidím nějakej americkej seriál... nezlob se, podle mně to moc nevyjadřuje, myslím, že je celkem zbytečný hrát si na imagistickou poezii, když do ní hážeš klišoidní fráze a kopeš do slovosledu tak, že to prostě musí znít nepřirozeně... i ty trocha zastaralejší výrazy by z toho šly vyškrtnout - ni, nechť a btw, myslím, že by mělo být "jak lze vyjádřit lásku", ne láska

Gripen
23. 05. 2003
Dát tip
aaa

Gripen
05. 01. 2003
Dát tip
Je to tvorba obrazu, Imagisticka (neni tam rym- jeden z rysu Imagisticke tvorby), ma ukazat obraz, pocit, nic vic. Podarilo se? A diky za nazor, milosrdnost stranou:) (beru si je k srdci)

Gekon
05. 01. 2003
Dát tip
s necim takovym sem se jeste nesetkal.. teda jako s viradnemim pocitu ano, ale ne s tim nazvem a jeho definici .. myslim, ze ukazat obraz a pocit muzes i bez imagistiky a kdyz pridas nejaky rym, tak to na skodu rozhodne nebude, spis naopak..teda jako musi byt dobry ;)

Gekon
04. 01. 2003
Dát tip
ten konec mi tam nějak nesedí.. a ty rýmy by snad šli vyspravit nebo úplně odstranit.. toť názor můj ;) ale nedej se odradit a piš, na nějakých názorech nezáleží

katugiro
04. 01. 2003
Dát tip
tři první verše - nic nového čtvrtý - náznak částečného odpoutání se od nicotností pátý, šestý - pád do klišé sedmý - proč? osmý - klidně, ale opět nic nového... rýmy tam doufám žádné nejsou?! Jestli ano, tak špatně vidím... (nebylo by se co divit v mém věku...) Gekon má částečně pravdu, nenech se odradit, ale měl by sis, myslím, všímat i názorů :)

Houbatec
04. 01. 2003
Dát tip
:)

Gekon
04. 01. 2003
Dát tip
já ho nechtěl úplně vydeptat, měl jsem nějakou milosrdnou náladu ;)

katugiro
04. 01. 2003
Dát tip
proboha já taky ne, jenom mi to tak přišlo... :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru